ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Στοπ» στο κυνήγι τρυγονιών εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση

Η ανακοίνωση από την Υπηρεσία Θήρας

24news team

Τον έντονο προβληματισμό της εκφράζει μέσω ανακοίνωσης η υπηρεσία Θήρας και Πανίδας σχετικά με το κυνήγι των τρυγονιών προειδοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αν δεν αρχίσουν οι κυνηγοί να δηλώνουν την κάρπωση κάθε τρυγονιού, κάτι που αποτελεί υποχρέωσή τους σύμφωνα με το διάταγμα, τότε θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο μέλλον της διεξαγωγής του κυνηγίου του τρυγονιού στην Κύπρο.

Η δήλωση της κάρπωσης κάθε τρυγονιού, να πούμε, γίνεται μέσω της εφαρμογής Atemis Cy ή μέσω γραπτού μηνύματος (sms).

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση:

Το κυνήγι των τρυγονιών όπως είναι γνωστό έχει αρχίσει από τις 3 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα αποτελεί υποχρέωση των κυνηγών να προβαίνουν σε δήλωση της κάρπωσης κάθε τρυγονιού μέσω της εφαρμογής Atemis Cy ή μέσω γραπτού μηνύματος (sms).
Από τις παρατηρήσεις της Υπηρεσίας μας φαίνεται ότι τόσο οι πληθυσμοί των τρυγονιών που έφθασαν στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες όσο και η κυνηγετική κάρπωση είναι ιδιαίτερα υψηλοί και ίσως να είναι οι καλύτεροι των τελευταίων ετών.

Δυστυχώς αυτή η εικόνα δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεωτικές καταγραφές κάρπωσης των κυνηγών και η Υπηρεσία μας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της αφού η παρουσίαση εθνικής κάρπωσης που δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο μέλλον της διεξαγωγής του κυνηγίου του τρυγονιού στην Κύπρο.

Στην περίπτωση που επιβληθεί η απαγόρευση του κυνηγίου του τρυγονιού στην Κύπρο, θα φέρουν τεράστια ευθύνη και όσοι επώνυμοι ή ανώνυμοι οι οποίοι είτε με δηλώσεις τους είτε με τις πράξεις τους έχουν παρασύρει σεβαστή μερίδα κυνηγών να μην προβαίνουν στις σχετικές δηλώσεις.

Προς διόρθωση της όλης κατάστασης, η Υπηρεσία μας κάνει έκκληση σε όλους τους κυνηγούς να προβαίνουν στις απαραίτητες καταγραφές της κάρπωσης για όλα τα θηράματα.

Παράλληλα θεωρώντας ότι έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στις νέες υποχρεώσεις των κυνηγών, η Υπηρεσία μας θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους της με απώτερο σκοπό τη συνέχιση του παραδοσιακού κυνηγίου των τρυγονιών στην Κύπρο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση