ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσωπικές διαφορές πίσω από τον εμπρησμό στο Πανεπιστήμιο

Υπό εξαήμερη κράτηση ο ύποπτος

24news team

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης (14/09) ο 24χρονος συλληφθέντας για τη φωτιά που ξέσπασε χθες, Τετάρτη (13/09), σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στη Λευκωσία. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην αίθουσα, υπάρχει εύλογη υποψία πως ο 24χρονος εμπλέκεται στην υπόθεση εμπρησμού.

Η Αστυνομία αιτήθηκε την οκταήμερη προσωποκράτησή του, ωστόσο η Κατηγορούσα Αρχή έκρινε πως το ελλιπές ανακριτικό έργο που υπάρχει μέχρι στιγμής δεν δικαιολογεί τις οκτώ ημέρες και αποφάσισε την εξαήμερη κράτησή του. Μάλιστα, ο ύποπτος, ο οποίος δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο ανέφερε πως πέντε ημέρες θα ήταν αρκετές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με προσωπικό του πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι θέτοντας σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε κλιμακοστάσιο στο υπόγειο της σχολής και επηρέασε στοιβάδα από χαρτική ύλη, βιβλία, καθώς και μέρος του αρχειακού υλικού. Έπειτα, ακολούθησαν έρευνες στο σημείο από Αστυνομία και Πυροσβεστική και διαπιστώθηκε πως η φωτιά είχε τεθεί κακόβουλα με τις Αρχές να περνούν χειροπέδες στο εν λόγω πρόσωπο. 

Το προσωπικό ασφαλείας του πανεπιστημίου είχε προχωρήσει στην άμεση εκκένωση του κτιρίου χωρίς να κινδυνεύσει κάποιο πρόσωπο, ενώ τα μέλη της Πυροσβεστικής διενήργησαν επιπρόσθετο έλεγχο για τυχόν παγιδευμένα άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση