ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά στο Κοιλάνι: Βελτιωμένη η εικόνα

Στη μάχη και εναέρια μέσα

Βελτιωμένη είναι η εικόνα με την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/09) μεταξύ Κοιλανιού και Ομόδους. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή ανατολικά της Κοινότητας Κοιλάνι και εξαπλώθηκε γρήγορα και βορειοδυτικά.

Στο σημείο βρίσκεται για συντονισμό ο Επαρχιακός Υπεύθυνος Λεμεσού ενώ έσπευσε και ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Να σημειωθεί στη περιοχή μετέβη και ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος

Στήθηκε προωθημένο κέντρο ελέγχου και ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ. Επί του παρόντος επιχειρούν οκτώ εναέρια μέσα.

*Φωτογραφία από KitasWeather 

Τα πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική ανήλθαν στα δώδεκα με ενίσχυση από Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Πάφου και ΕΜΑΚ. Η Πολιτική Άμυνα αποστέλλει τρεις Φ.Π.Μ με προσωπικό.

Το Τμήμα Δασών επιχειρεί με δεκαεννέα πυροσβεστικά οχήματα και ογδόντα άτομα προσωπικό. Ενισχύονται επίσης οι ομάδες πυρόσβεσης και με τις Οργανωμένες Εθελοντικές Ομάδες ΚΙΤΑΣ, ΕΤΕΑ και Support Cy. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει και η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού με δύο οχήματα μεταφοράς νερού και προωθητή γαιών.

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με την Αστυνομία και τον Κοινοτάρχη Κοιλανίου εκκενώθηκαν προληπτικά έξι μεμονωμένες κατοικίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση