ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο περίμενε η διαθεσιμότητα του ανώτατου Αξιωματικού

Άρχισε η έρευνα από τον ποινικό ανακριτή

24news team

Εν αναμονή εξελίξεων στην υπόθεση-σκάνδαλο που ταρακούνησε τις τάξεις της αστυνομικής δύναμης, με πρωταγωνιστή ανώτερο αξιωματικό, ο οποίος φέρεται να συνομιλούσε με βαρυποινίτη με σκοπό να πλήξει τη διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους.

Ο ανώτατος αξιωματικός όπως έγινε ήδη γνωστό είχε επικοινωνία με την Υπουργό Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, με την ίδια να δηλώνει πως πρόθεσή της είναι να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, δίνοντάς του το δικαίωμα να τοποθετηθεί πριν από την λήψη της τελικής απόφασής της, ως προνοούν οι αρχές της φυσικής δικαιοσύνης και η νομολογία.

Σημειώνεται πως στη δήλωσή της η κα. Δράκου αναφέρει πώς: «Ο Ανώτερος Αξιωματικός ζήτησε και του δόθηκε χρόνος το αργότερο μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να συμβουλευτεί τους νομικούς του συμβούλους προτού απαντήσει».

Ξεκίνησε η έρευνα από τον ποινικό ανακριτή

Εξάλλου ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, ο οποίος διορίστηκε ως ποινικός ανακριτής από τον Γενικό Εισαγγελέα σήκωσε ήδη μανίκια και ξεκίνησε την έρευνα του για τις καταγγελίες της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών.

«Οι όροι εντολής του κ. Αιμιλιανίδη είναι όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με την καταγγελία καθώς και σε σχέση με συναφή ζητήματα που σχετίζονται με όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν», αναφέρει η χθεσινή τοποθέτηση του Γιώργου Σαββίδη.

Σημειώνεται πως η διερεύνηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

«Να τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα»

Θυμίζουμε πως οι δικηγόροι της Άννας Αριστοτέλους υπέβαλαν δια χειρός στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, το πρωί της Δευτέρας (20/6), τις καταγγελίες συνοδευόμενες με όλα τα σχετικά έγγραφα όσον αφορά ενέργειες Ανώτατου Αξιωματικού, οι οποίες σκοπό είχαν να την πλήξουν.

Η κα. Αριστοτέλους, τόνισε ότι ο Ανώτατος Αξιωματικός θα πρέπει άμεσα να τεθεί σε διαθεσιμότητα εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης και τη δυνατότητα παρέμβασης στη διαδικασία των ερευνών.

Σε ερώτημα δημοσιογράφου εάν σε περίπτωση που δεν τεθεί σε διαθεσιμότητα, έχει σκοπό να θέσει την παραίτησή της, η κα. Αριστοτέλους δήλωσε: «Θα το δούμε στην εξέλιξη της υπόθεσης, μιλούμε για ένα ανώτερο αξιωματικό, ο οποίος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες και τα καθήκοντά του, καταχρώμενος τις εξουσίες του».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση