ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Στο ίδιο έργο θεατές! Γνώριζαν αλλά... ένα παιδί κακοποιήθηκε βάναυσα

Διέταξε έρευνα η Ζέτα Αιμιλιανίδου

Συγκλονισμένη η κυπριακή κοινή γνώμη από μια κακοποίηση παιδιού μόλις 19 μηνών, η οποία (άκουσον-άκουσον!) φαίνεται να προήλθε από τους ίδιους του τους γονείς. Οργή προκαλεί πως για μια ακόμα φορά τρέχουμε κατόπιν εορτής να σώσουμε ό,τι σώζεται.

Μαρτυρίες «καίνε» την μητέρα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, οδηγήθηκαν την Τετάρτη (8/7) οι γονείς του 19μηνου νηπίου, στο σωματάκι του οποίου εντοπίστηκαν σημάδια κακοποίησης.

Το δικαστήριο ενέκρινε την διήμερη κράτηση της 24χρονης μητέρας του παιδιού, αφού σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, εξασφαλίστηκαν μαρτυρίες ότι η ίδια έθετε σε κίνδυνο το παιδί και είχε επιθετική συμπεριφορά εναντίον του.

Η μητέρα του παιδιού ισχυρίστηκε ότι οι μώλωπες στο σώμα του παιδιού, πιθανόν να προκλήθηκαν από πτώση, ενώ ο πατέρας ανέφερε ότι είχε αρκετές ημέρες να δει το παιδί.

Μάλιστα, ο 26χρονος φαίνεται να ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της 24χρονης συμβίας του, αν διαπιστωθεί ότι όντως κακοποιούσε το παιδί.

Πάντως, ο Ελληνοκύπριος πατέρας και η Λετονή μητέρα του παιδιού, προηγουμένως αρνήθηκαν ότι κακοποιούσαν το νήπιο.

Τα σημάδια στο σώμα του παιδιού

Όπως διαπιστώθηκε, το παιδάκι φέρει εκχυμώσεις, εκδορές και χτυπήματα, καθώς και σημάδια από δάχτυλα στο μάγουλο.

Μάλιστα, φαίνεται ότι στο νήπιο προκλήθηκε δερματική αλλοίωση στο κεφάλι, το πρόσωπο, την κοιλιά και το στήθος.

Οι ανακριτές της υπόθεσης υπολογίζουν ότι τα σημάδια στο σωματάκι του παιδιού είναι περίπου 20 ημερών.

Και πάλι γνώριζαν και πάλι έρευνα…

Εξοργιστικό μεν, αλλά είναι η απόλυτη κυπριακή πραγματικότητα. Τι εννοούμε; Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, οι αρμόδιες αρχές ήταν ενημερωμένες για την εν λόγω κατάσταση, αφού υπήρχαν καταγγελίες και στο παρελθόν εναντίον της μητέρας. Θέλοντας να μάθουμε τι ακριβώς έγινε ή μάλλον δεν έγινε, επικοινωνήσαμε με το Γραφείο Ευημερίας, το οποίο στα πολλά μας παρέπεμψε σε συνεργάτη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Στην προαναφερθείσα επικοινωνία η μόνη απάντηση που πήραμε ήταν ότι η Υπουργός διέταξε έρευνα.

Πάλι! Γνώριζαν, ενώ προφανώς κάποιος κάτι δεν έκανε από αυτά που όφειλε. Φυσικά ακολουθεί η έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας θα περιμένουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μάθουμε. Ο χρόνος θα περάσει, η υπόθεση θα ξεθωριάσει. Ένα παιδί 19 μηνών κακοποιήθηκε βάναυσα με εμφανή σημάδια στο κορμάκι του και εμείς στο ίδιο έργο θεατές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση