ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άγριο φονικό - Λευκωσία: «Δεν πιστεύω... Επέθανε;»

Στο κελί για 8 ημέρες ο 22χρονος

Την 8ημερη κράτηση του φερόμενου ως δράστη του άγριου φονικού που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (23/2) στην οδό Ρηγαίνης με θύμα τον 24χρονο Ahmed Bin Talib από το Πακιστάν διέταξε το μεσημέρι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Η Αστυνομία διερευνά φόνο εκ προμελέτης.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα της Κυριακής (23/2) λήφθηκε πληροφορία ότι στη συγκεκριμένη οδό υπήρχε αναίσθητο πρόσωπο το οποίο έφερε τραύμα στο θώρακα.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή για εξετάσεις ενώ αυτοψία διενήργησαν οι Ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους ο οποίος εξέδωσε και το πιστοποιητικό θανάτου του άτυχου 24χρονου, ο θάνατός του οφείλεται σε τραύμα στο θώρακα από τέμνον και νύσσον όργανο.

Στο μεταξύ, για την υπόθεση καταζητειται ακόμη ένα πρόσωπο τα στοιχεία του οποίου έδωσε στην δημοσιότητα η Αστυνομία.

Το 24news και η Μαρινέλλα Παναγιώτου σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το δικαστήριο:

- Η δικαστής ικανοποιείται από τους λόγους κράτησης του υπόπτου και ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ημερη προσωποκράτηση του υπόπτου.

- Ο δικηγόρος του υπόπτου, αμφισβητεί ότι ο 22χρονος ομολόγησε ότι κτύπησε το θύμα και διερωτήθηκε αν τον σκότωσε. Επίσης αμφισβήτησε ότι ο πελάτης του έδωσε στοιχεία του δεύτερου προσώπου που καταζητείται.

- Διενεργήθηκε η νενoμισμένη νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 27χρονου. Ο θάνατος του θύματος οφείλεται σε εσωτερική αιμορραγια και τραύμα στην καρδιά από νύσσον και τέκνον όργανο.

- Η αστυνομία ζητά 8ημερη προσωποκράτηση για τον ύποπτο. Αναμένεται να ληφθούν περί των 80 καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου, αλλά και από την περιοχή όπου διαπράχθηκε το φονικό. Αναμένεται να εξεταστεί όγκος κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης από την περιοχή. Επίσης αναμένεται να ανακριθεί γραπτώς ο ύποπτος και οι ισχυρισμοί του θα διερευνηθούν. Ακόμη, θα γίνουν έρευνες σε υποστατικα και περισυλλογή τεκμηρίων.

- Ο 22χρονος ύποπτος επανασυνελήφθη και για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών αφού εντοπίστηκαν στο σπίτι όπου διέμενε, με τον ίδιο να αναφέρει ότι δεν είναι δικά του τα ναρκωτικά.

- Ο ύποπτος έδωσε στοιχεία για τον δεύτερο δράστη και αυτός καταζητείται.

- Σε σωματική έρευνα που έγινε στον ύποπτο κατά την σύλληψη του εντοπίστηκε σουγιάς ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν το φονικο όπλο. Ο ύποπτος είπε ότι με αυτό μαχαίρωσε το θύμα αλλά «δεν ήθελε να προκαλέσει προβλημα». Σε άλλη αναφορά του είπε: «Δεν πιστεύω... Επέθανε;»

- Ο ύποπτος εντοπίζεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να ρίχνει κάτι μπροστά από κατάστημα στην περιοχή όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 27χρονος, λίγο μετά την διάπραξη του εγκλήματος. Επρόκειτο για το κινητό τηλέφωνο του θύματος, όπως διαπιστώθηκε από εξετάσεις του ΤΑΕ.

- Σύμφωνα με την ανακριτή το θύμα της υπόθεσης έφθασε στην Κύπρο το 2019. Αρχικά έμενε στη Λευκωσία ενώ στην συνέχεια διέμενε στην Αμμόχωστο.

- Σύμφωνα με την ανακριτή της υποθεσης εναντίον του υπόπτου διερευνώνται και αδικήματα για ναρκωτικά (κατοχής και προμήθειας μεθαμφεταμίνης)

- Στην βάση της έκθεσης του Γρ. Ευημερίας η δικαστής αποδέχεται το αίτημα για νομική αρωγή του υπόπτου.

- Μέχρι την έναρξη της διαδικασίας, ετοιμάστηκε έκθεση από λειτουργό του Γρ. Ευημερίας για τις προσωπικές περιστάσεις του υπόπτου.

- Τον 22χρονο ανέλαβε ο δικηγόρος Μιχάλης Κιτρομηλίδης.

- Παρατηρείται νέα καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας.

- Ο ύποπτος ζητά δικηγόρο. Η Κατηγορουσα Αρχή εξηγεί ότι του δόθηκαν τα δικαιώματα του από την Αστυνομία αλλά δεν επιθυμούσε τότε δικηγόρο. Τώρα εξηγεί ότι δεν έχει λεφτά για δικηγόρο και ζήτησε νομική αρωγή. Η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 12 το μεσημέρι μέχρι να οριστεί δικηγόρος.

- Ξεκινά η διαδικασία προσωποκράτησης του υπόπτου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X