ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο κελί για οκτώ μέρες Αλεξούι και Rudolf

«Στις φατρίες, γίνονται πολλές μεταγραφές, περισσότερες και από αυτές στο ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια»

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν ο 42χρονος Αλέξης Μαυρομιχάλης άλλως «Αλεξούι» και ο Dydi Rudolf, σχετικά με την υπόθεση απόπειρας φόνου του Παναγιώτη Παναγιωτου άλλως «Γλύκα», που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2017.

Ο Rudolf ο οποίος ήδη κρατείται στην φυλακή για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου είχε συλληφθεί στα κατεχόμενα και παραδόθηκε στις Κυπριακές Αρχές τον Ιούλιο του 2019. 

Η σύλληψη του Αλέξη Μαυρομιχάλη έγινε το βράδυ της Δευτέρας (27/1) έπειτα από μαρτυρία που προέκυψε εναντίον του. 

Η Αστυνομία διερευνά αδικήματα της απόπειρας φόνου, πράξεων που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και συνωμοσίας για φόνο, που διαπράχθηκαν το έτος 2017 στην επαρχία Λευκωσίας.

Η υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 18:45 το απόγευμα της 20ης Νοεμβρίου 2017, ενώ ο 40χρονος βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, στη Λευκωσία, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών, από άγνωστο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Οι δράστες, «γάζωσαν» τον 40χρονο με τέσσερις σφαίρες οι οποίες τον έπληξαν στο αριστερό ζυγωματικό, τη δεξιά πλευρά του λαιμού και τη δεξιά ωμοπλάτη, όταν αυτός εξήλθε του οχήματός του για να μεταβεί στην πολυκατοικία στην οποία διαμένει.

Τον 40χρονο εντόπισαν πολίτες, να βρίσκεται αιμόφυρτος στον δρόμο.

Όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο

- Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για οκταήμερη κράτηση των Αλέξη Μαυρομιχάλη και Dydi Rudolf.

- Διακοπή για την απόφαση του Δικαστηρίου η οποία αναμένεται γύρω στις 15:15. 

- Ο 3ος καταζητούμενος φωτογραφίζεται να είναι πρόσωπο που βρίσκεται υπόδικος στις φυλακές των κατεχομένων, ενώ στο Δικαστήριο κατατέθηκαν φωτογραφία του πρώτου προσώπου που είχε δώσει ως ύποπτο ο «Γλύκας» για την απόπειρα καθώς και οι δύο καταθέσεις του «Γλυκά» από το 2017.

- Να ξεκαθαριστεί ότι με βάση τα όσα ακούστηκαν μέχρι στιγμής ενώπιον Δικαστηρίου: Υπάρχει ένα πρόσωπο που καταζητείται και δεν κατονομάστηκε. Υπάρχει ένα πρόσωπο που έδωσε κατάθεση χθες στην Αστυνομία και είπε ότι τον έβαλαν ο Μαυρομιχάλης μαζί με το πρόσωπο που καταζητείται να πυροβολήσει τον «Γλυκά» -τότε. Το άλλο πρόσωπο που κατέθεσε στην Αστυνομία, είναι το θύμα της απόπειρας φόνου του 2017. 

- Πέραν του πιστολιού και των φυσιγγίων αναζητούνται και ρούχα που φορούσε ο δράστης το 2017, αφού πλέον έχουν κατεύθυνση. Η θέση της Αστυνομίας είναι ότι πλέον υπάρχουν νέα στοιχεία.

- Ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, ρώτησε τον Γιωρκάτζη αν γνωρίζει για τις φατρίες και ποιος ανήκει που. Μετά ρώτησε αν ο «Γλύκας» ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη. Η Κατηγορούσα Αρχή έφερε ένσταση για την ερώτηση, αλλά την δέχθηκε το δικαστήριο. Ο Γιωρκάτζης απάντησε ότι εξαρτάται από τις καταστάσεις και ότι, «στις φατρίες, γίνονται πολλές μεταγραφές, περισσότερες και από αυτές στο ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια», με τον Πελεκάνο να σημειώνει «ακριβώς, μήπως πήρε μεταγραφή και γι’ αυτό άλλαξε κατάθεση;»

- Συνήγορος: «Το 2017, ο «Γλύκας» είχε δώσει δύο καταθέσεις που στην μια μίλησε για άτομο Αλβανικής καταγωγής δίδοντας και φωτογραφία του, εν συνεχεία, το 2020 είπε ότι ο δράστης που τον πυροβόλησε ήταν ο Rudolf, δίδοντας κάποιους ισχυρισμούς, γιατί δεν έδωσε από την αρχή το όνομα του».

- Ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, διερωτάται, «σε ποια βάση θα επιβεβαιώσουν ή διαψεύσουν την μαρτυρία του ''Γλυκά''», λέγοντας ότι ο Μαυρομιχάλης και ο Rudolf  θα είναι υπό κράτηση ενώ ο παραπονούμενος  θα είναι ελεύθερος για να επηρεάσει μάρτυρες.

- Ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, θεωρεί ότι ο «Γλύκας» προβαίνει σε ψευδείς δηλώσεις στις καταθέσεις του γιατί αλλά έλεγε σε κατάθεση το 2017 και άλλα το 2020. Θεωρεί ότι η Αστυνομία συνέλαβε τους δυο, «χωρίς να διερευνήσει πιθανά αλλότρια κίνητρα του ‘’Γλυκά’’».

-Σε κατάθεση του ο «Γλύκας» ανέφερε ότι ο Μαυρομιχάλης μαζί με το τρίτο πρόσωπο που καταζητείται έβαλαν τον Rudolf  να τον πυροβολήσει.  Σε κατάθεσή του το 2017 ο «Γλύκας»  είχε πει ότι το πρόσωπο που τον πυροβόλησε ήταν αλβανικής καταγωγής και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ωστόσο, σε άλλη κατάθεση που δόθηκε στις 27/1/ 2020 ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Rudolf και εξήγησε γιατί δεν έδωσε από την αρχή το όνομά του. Τα λεγόμενα του  «Γλύκα» στην κατάθεσή του στις 27/1 επιβεβαίωσε άλλο πρόσωπο που κατέθεσε επίσης την ίδια ημέρα. Το εν λόγω πρόσωπο είπε μάλιστα στον «Γλύκα» ότι του πρότειναν τότε ο Μαυρομιχάλης και το άλλο πρόσωπο να τον πυροβολήσει αυτός και εξήγησε στην Αστυνομία γιατί πήγε να μιλήσει τώρα. Επιπλέον το συγκεκριμένο πρόσωπο, ισχυρίστηκε ότι ο Μαυρομιχάλης μαζί με το άλλο πρόσωπο του είπαν ότι τελικά είπαν στον Rudolf να σκοτώσει τον «Γλύκα».

- Ένσταση των δικηγόρων στην κράτηση, Μαρομιχάλη - Rudolf. 

- Σχετικά με την υπόθεση, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και για τρίτο πρόσωπο. Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης όταν συνελήφθη στην οικία του είπε ότι δεν παραδέχθηκε εμπλοκή. Από πλευράς του ο Rudolf είπε όταν επανασυνελήφθη ότι δεν έκανε τίποτα και αρνείται ανάμιξη. Αναζητείται το όπλο της απόπειρας και οι εκρηκτικές ύλες ενώ θα πραγματοποιηθούν έρευνες. Επίσης θα ληφθούν καταθέσεις και αρκετές θα είναι εκτός Λευκωσίας. Αναμένεται να γίνει τουλάχιστον αναγνωριστική παράταξη.

- Ο «Γλύκας» κατά την μεταφορά του με το ασθενοφόρο μετά την επίθεση που δέχθηκε το 2017,  περιέγραψε τον δράστη που τον πυροβόλησε. Εξασφαλίστηκε μαρτυρία από πρόσωπο που ήταν εντός της πολυκατοικίας, ο οποίος είδε τον δράστη και μίλησε στην Αστυνομία. Τις επόμενες ημέρες η Αστυνομία επισκέφθηκε ξανά τον «Γλύκα» και περιέγραψε εκ νέου τον δράστη. Ο «Γλύκας» είπε ότι αντιλήφθηκε τον δράστη και ότι του ήταν γνώριμη φυσιογνωμία αφού τον είχε ξανά δει κοντά στην πολυκατοικία. Σε κατάθεσή του στο ΤΑΕ μετά από μέρες είπε ότι ο δράστης ήταν αλβανικής καταγωγής με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

- Περιγράφονται αρχικά τα γεγονότα για τις 20/11/2017 - ημερομηνία διάπραξης της απόπειρας φόνου του «Γλύκα» - από τον ανακριτή του ΤΑΕ, Ιωάννη Γιωρκάτζη.

- Ξεκίνησε η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου με την Αστυνομία να ζητά την κράτηση των οκτώ ημερών του Α. Μαυρομιχάλη για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

- Έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομικής δύναμης στον χώρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Να σημειωθεί ότι η έναρξη της δικάσιμου ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί, ωστόσο, γύρω στις 12:00 ανακοινώθηκε ότι θα μεταφερθεί γύρω στις 13:00 το μεσημέρι. Η καθυστέρηση προέκυψε εξαιτίας της μη παρουσίας μεταφραστή, ο οποίος ειδοποιήθηκε και μεταβαίνει στο Δικαστήριο.  

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X