Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε η αερογέφυρα Γερμασόγειας, στον παρακαμπτήριο δρόμο Λεμεσού, από όπου αφαιρέθηκαν δεκάδες μέτρα ηλεκτρικών καλωδίων, προκαλώντας παράλληλα ζημιές στις εγκαταστάσεις φωτισμού.
Το περιστατικό διαπιστώθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου από λειτουργούς της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, μία ημέρα μετά την καταγγελία στο Κανάλι 6 για καλώδια που κρέμονταν επικίνδυνα από τη γέφυρα. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία διερευνά την κλοπή. Σύμφωνα με αρμόδιο λειτουργό, η επέμβαση στις εγκαταστάσεις έγινε στην ανατολική πλευρά της γέφυρας, με κατεύθυνση προς Λευκωσία. Τα καλώδια που τροφοδοτούν τον φωτισμό στο πάνω μέρος της αερογέφυρας κόπηκαν σε διάφορα σημεία, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αφαίρεση περίπου 70 έως 80 μέτρων.
Από την ενέργεια προκλήθηκαν ζημιές και στις σωληνώσεις και στους αγωγούς που προστατεύουν την ηλεκτρική καλωδίωση. Η οικονομική ζημιά υπολογίζεται να φτάσει περίπου τις €2.000, καθώς το κόστος των υλικών εκτιμάται μεταξύ €1.000 και €1.500, χωρίς να υπολογίζονται τα εργατικά για την αποκατάσταση.
Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι τα καλώδια δεν ήταν ηλεκτροφόρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία να εξετάζει κατά πόσο οι δράστες γνώριζαν το ωράριο λειτουργίας του φωτισμού. Οι εργασίες επιδιόρθωσης ξεκίνησαν αμέσως μετά τον εντοπισμό των ζημιών και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.


























