ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έληξε το… δωρεάν και «έτρεξαν» για rapid test οι ανεμβολίαστοι!

Ανέβηκε ο αριθμός των rapid test αφού πέρασαν οι 72 ώρες από την τελευταία δωρεάν εξέταση

24news team

Από την 1η Αυγούστου εφαρμόστηκε το μέτρο που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως οι πολίτες - κυρίως - που δεν είναι εμβολιασμένοι να πληρώνουν την εξέταση με μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Τις πρώτες ημέρες που... τρέχει αυτό το μέτρο, παρατηρούνται σκαμπανεβάσματα στους αριθμός των τεστ που πραγματοποιούνται. Τα συμπεράσματα προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα καθημερινά το Υπουργείο Υγείας.

Την τελευταία ημέρα πριν εφαρμοστεί το μέτρο, δηλαδή στις 31 Ιουλίου, πάρα πολλοί πολίτες «έτρεξαν» να εκμεταλλευτούν την δωρεάν εξέταση. Συγκεκριμένα είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 94,279 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Τσουπής: «Σας παρακαλώ βάλτε το εμβόλιο… i love you»

Την αμέσως επόμενη ημέρα, όταν έκανε «πρεμιέρα» το μέτρο, είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά μόλις 23,254 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Από αυτά, τα 1,932 δείγματα εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία, ενώ άλλα 15,104 δείγματα εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.


Κύπρος: Αυτοί δικαιούνται δωρεάν rapid test


Στις 2 Αυγούστου, ο αριθμός των τεστ «ανέβηκε». Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 33,583 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Τα 9,685 δείγματα εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.

Την Τρίτη (3/8), 72 ώρες δηλαδή από τη μαζική εξέταση του πληθυσμού την τελευταία ημέρα που παρέχονταν δωρεάν τα τεστ, στα φαρμακεία και στα ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια έγινε το «έλα να δεις», 32,752 πολίτες εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) στα εν λόγω σημεία. Την συγκεκριμένη ημέρα εξετάστηκαν συνολικά 61,589 πολίτες και εντοπίστηκαν 598 κρούσματα.

Θυμίζουμε ότι, η εξέταση με rapid test ή PCR είναι αναγκαία βάσει των τελευταίων Διαταγμάτων για σκοπούς έκδοσης SafePass. Αν ο πολίτης δεν κατέχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 τις τελευταίες 180 μέρες, οφείλει να υποβάλλεται σε εξέταση PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ανά 72 ώρες. 

Η ανώτατη τιμή χρέωσης σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 16 Ιουλίου 2021, καθορίζεται στα 10 ευρώ.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X