ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Είδα τον να τζίζει κοπέλες σε τόπους που εν πρέπει»

Σοκάρει η αποκάλυψη για γνωστό Κύπριο

24news team

Τσουνάμι αποκαλύψεων σχετικά με υποθέσεις σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης, ακολούθησε μετά την εξομολόγηση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στις καταγγελίες προσώπων τόσο στον χώρο του αθλητισμού όσο και στον χώρο της υποκριτικής, ήρθε να προστεθεί και η συγκλονιστική περιγραφή γνωστής Κύπριας μουσικού. Μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η μουσικός Ανδρούλα Καφά περιγράφει την παρενόχληση που βίωσε από νεαρή ηλικία στον χώρο του θεάτρου.

Δείτε την ανάρτησή της:

Ένας σύντροφος μου στο λύκειο επροσπάθησε να με πνίξει. Ο ίδιος επροσπάθησε να με αφήσει έγκυο. Έβαλλε με συνέχεια σε ταπεινωτικές καταστάσεις τζαι όσα όι τζαι να του ελάλουν εν εσταμάταν. Επέρασεν ο τζαιρός τζαι, αδυνατώντας να αποδράσω, έπεσα σε κατάθλιψη. Ήμουν μιτσιά τζαι ένιξερα τι να κάμω. Eπισκέφτηκα ένα μοναστήρι για «πνευματική» βοήθεια. Εβρέθηκα σε ένα δωματιούι με έναν μοναχό. Άνοιξα του τη ψυσιή μου παρακαλώντας τον για βοήθεια. Είπε μου να σηκωστώ πάνω να με αγκαλιάσει να με κάμει να νιώσω καλύτερα. Εσηκώστηκα. Η αγκαλιά έγινε αμέσως χούφτωμα τζαι άρκεψε να τρίφκεται πάνω μου. Εβούρησα τζι έφυα.

Πριν κάποιο τζαιρό εσυμμετείχα σε μια θεατρική δουλειά τζαι προϊστάμενος μου ήταν ένας κύριος, σχετικά γνωστός τζιόλας, που οι ανάρμοστες συμπεριφορές του προς τις συναδέλφους του εν πολλά γνωστές. Κάθε φορά που τον εθώρουν εκόλλαν μου τόσο απρόσκοπτα που ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Έστελλε μου μηνυματούθκια σε ώρες άκυρες τζι ελάλεν μου να με πάρει ταξίθκια ποτζί τζαι ποδά. Επέμενε να με πληρώσει παραπάνω από ότι εσυμφωνήσαμε γιατί «ένιξερεις ποττέ». Εφοούμουν να πάω δουλειά άμπα τζαι δω τον μπροστά μου, ή άμπα τζαι τύχει τζαι βρεθώ μόνη μου μαζί του. Είδα τον να τζίζει κοπέλες σε τόπους που εν πρέπει, τζαι να εν τζι άλλοι μπροστά, τζαι κανένας να μεν το βρίσκει αξιοσημείωτο. Πρόσφατα εγνώρισα μιαν κοπέλα που μου είπε ότι είσιεν τον συναντήσει πριν λίες μέρες για δουλειά, τζαι είπεν της να βρεθούν μόνοι τους τη νύχτα για να «γνωριστούν καλύτερα». Τούτα ούλλα ξέρουμεν τα ούλλοι, γίνουνται μπροστά στα μάθκια μας, τζαι κανένας εν λαλεί τίποτε. Γιατί; Γιατί τους αφήνουμε να κάμνουν ότι θέλουν; Ως πού εν να πάει τούτο το πράμα; Πού ξέρετε τι άλλο μπορούν να κάμουν, ή τι εκάμαν ήδη;

Προφανώς τούτες οι ερωτήσεις εν απευθύνουνται προς τις γυναίκες που εν το αντικείμενο τούτης της βίας. Ενεν υποχρέωση μας να φκαίνουμε να λέμε τα βιώματα μας για να αλλάξουν τα πράματα. Άλλωστε το πρόβλημα εν θεσμικό.

Ο περίγυρος όμως παίζει τζαι τζείνος ένα σημαντικό ρόλο στη συντήρηση τούτης της κουλτούρας. Για αυτό όσοι ξέρετε τι γίνεται τζαι εν λαλείτε τίποτε, ήρτεν η ώρα να επανορθώσετε για την αδιαφορία σας. Την επόμενη φορά που εν να δείτε έστω τζαι ίχνος παρενόχλησης ή ανάρμοστης συμπεριφοράς, ενδιαφερτείτε. Ρωτάτε μας αν είμαστε οκ, βοηθάτε μας να καταγγέλλουμε παρά να γυρίζετε που την άλλη ή να διαφυλάσσετε τα δικά σας συμφέροντα. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι τζι όσοι σιωπούν εν συνένοχοι, τελεία τζαι παύλα.

Να ξέρετε πως τούτες οι συμπεριφορές που περιγράφω ένεν καθόλου εξτρήμ. Για εμάς τις γυναίκες εν κανονικότητα. Τούτοι ούλλοι κυκλοφορούν μες τον κόσμο σαμπώς τζαι εν δικαίωμα τους να μας συμπεριφέρουνται έτσι. Κάμνουν μας ότι θέλουν τζαι συνεχίζουν την πορεία τους χωρίς καν να τους περνά που το νου ότι μια μέρα μπορεί να έχουν επιπτώσεις.

Τόσο σίουροι ένει ότι εν θα ανοίξουμε ποττέ το στόμα μας.

Ε λοιπόν κάμνουν λάθος.

EDIT: Παίρνω μηνύματα από αρκετές κοπελες με παρόμοιες εμπειρίες που σκέφτουνται να μιλήσουν. Ευχαριστώ για το θάρρος τζαι την εμπιστοσύνη σας. Να ξέρετε πως οσο πιο πολλές είμαστε τόσο πιο προστατευμενες, τζαι τόσο πιο δύσκολο να μας αμφισβητησουν (τούτο ισχυει τζαι γενικά αλλα τζαι όσο αφορά επισημες καταγγελιες). Ότι θελετε μεν διστασετε να μου στειλετε ενα μήνυμα. We can do this!».

 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: σεξουαλική βία / παρενόχληση Ένας σύντροφος μου στο λύκειο επροσπάθησε να με πνίξει. Ο...

Δημοσιεύτηκε από Androula Kafa στις Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X