ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σεισμός στη Λεμεσό – Ακολούθησαν τέσσερις μετασεισμοί

Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης

24news team

Σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (26/6) στην Κύπρο, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Επαρχία Λεμεσού.

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης αναφέρει ότι ο σεισμός καταγράφηκε στις 13:23 το μεσημέρι της Κυριακής με μέγεθος 2.6 ρίχτερ και βάθος 13Km. Επίκεντρο της σεισμικής δόνησης η θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού, τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Λεμεσού.

Ακόμη, σημείωσαν ότι ακολούθησαν μέχρι στιγμής τέσσερις μετασεισμοί με μεγαλύτερο μέγεθος τους 1.9 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ.

 

Η Αστυνομία Λεμεσού ανέφερε ότι δεν καταγράφηκαν ζημιές.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 και τοπική ώρα 13:23 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος αισθητός σεισμός μεγέθους M=2.6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Ακολούθησαν μέχρι στιγμής (τοπική ώρα 15:00) 4 μετασεισμοί, με μεγαλύτερο μέγεθος Μ=1.9 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο της Λεμεσού, 4 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης και εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα. Έγινε ελαφρά αισθητός στην πόλη της Λεμεσού.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.gsd-seismology.org.cy/en/origins/81251/event

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σεισμολογικού Κέντρου του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy, και @CY_earthquakes (Twitter).

Δεδομένης της πολύ χαμηλής έντασης του συγκεκριμένου σεισμού, το Τμήμα θεωρεί ότι δεν είναι σκόπιμο να προχωρήσει σε επιπρόσθετες δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση