ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος - Στα ύψη και σήμερα ο υδράργυρος

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Συνεχίζεται η ψηλή θερμοκρασία και την Τρίτη με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει νέα κίτρινη προειδοποίηση και επισημάνσεις για τους αυξημένους κινδύνους στην υγεία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, μεταξύ των ωρών 13:00 και 17:00 την Τρίτη, «η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και στους 32 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά».

Η πρόγνωση του καιρού 

Εποχική χαµηλή πίεση και σχετική θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα νότια παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια, τα ανατολικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 32 βαθµούς στα δυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, πιθανό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ, αλλά αρχικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 20 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει την Τετάρτη µικρή πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Πέµπτη και την Παρασκευή δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση