ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα μας πάρει και θα μας... σηκώσει! Ισχυρές καταιγίδες (Live Εικόνα)

Πορτοκαλί προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα συνεχιστούν, αφού σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει την περιοχή.

Μάλιστα, η μετεωρολογική υπηρεσία Κύπρου, εξέδωσε Πορτοκαλί προειδοποίηση για σχυρές καταιγίδες, ανεβάζοντας το επίπεδο επικινδυνότητας από το Κίτρινο που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 55 χιλιοστά ανά ώρα ενώ πολύ πιθανό να πέσει χαλάζι. Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας (14/12) μέχρι τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης (15/12).

Το δελτίο καιρού:

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή παρατεταµένες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ, αλλά σύντοµα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.


Τεράστιες ζημιές άφησε στο πέρασμά του ο ανεμοστρόβιλος (vid,pics)


Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και παροδικά τοπικά στα παράλια, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τετάρτη αρχικά ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, ωστόσο από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται να βελτιωθεί. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X