ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό κλοιό κακοκαιρίας η Κύπρος - Καταιγίδες και χιόνια

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης το τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τοπικές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 20:00 το βράδυ μέχρι τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής.

Κλειστοί είναι δρόμοι στα ορεινά, λόγω χιονόπτωσης που σημειώθηκε στην περιοχή Τροόδους, το βράδυ που πέρασε.

Λόγω συσσώρευσης χιονιού, έχουν κλείσει για όλα τα οχήματα οι δρόμοι Πλατρών - Τροόδους, Καρβουνά - Τροόδους και Προδρόμου - Τροόδους.

Ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι Κακοπετριάς – Καρβουνά, Πεδουλά - Pinewood - Κακοπετριάς, Πεδουλά – Κύκκου, Πεδουλά – Προδρόμου και Προδρόμου – Λεμύθου.

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι παροδικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά σταδιακά θα καταστεί συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 4 εκατοστά.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X