ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ζητούν να ληφθούν υπόψιν οι θέσεις τους σε ότι αφορά στα σχέδια για αναδιάρθρωση του Τμήματος.

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται την Τρίτη οι εργαζόμενοι των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίοι ζητούν να ληφθούν υπόψιν οι θέσεις τους σε ότι αφορά στα σχέδια για αναδιάρθρωση του Τμήματος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κλάδος υπαλλήλων των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσισε το 2021, την αναδιάρθρωση του Τμήματος Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σημειώνοντας ότι το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει τη διεύρυνση της Επιστημονικής δομής και τη μελλοντική κατάργηση της Τεχνικής δομής του Τμήματος.

Όπως προσθέτει έκτοτε, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Διοίκησης του Υπουργείου, και της ΠΑΣΥΔΥ, οι αρμόδιοι φορείς κατέληξαν σε Συμφωνία, που αποσκοπεί στην αποδοτική αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την αλλαγή στην οργανωτική δομή.

Η Συμφωνία, όπως σημειώνεται, αφορά στη δημιουργία ανελικτικών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες της Τεχνικής δομής για όλους τους λειτουργούς που είναι υποψήφιοι για προαγωγή βάσει του σχεδίου υπηρεσίας και τη διατήρηση της οργανωτικής δομής στο Τμήμα, με σκοπό τη διασφάλιση της ισορροπίας των εργασιακών σχέσεων μεταξύ των λειτουργών των δύο δομών.

Επιπλέον, στο στάδιο της μετάβασης να μελετηθούν τα σχέδια υπηρεσίας των δύο δομών, καθώς διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την άσκηση των καθηκόντων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Υπαλλήλων Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκφράζει τη βαθιά του απογοήτευση για τη μη τήρηση των προαναφερόμενων και την αδυναμία επίλυσης του όλου προβλήματος.

Ως εκ τούτου, καλεί την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να διασφαλίσουν την πλήρη εφαρμογή και υλοποίηση της Συμφωνίας και να υιοθετήσουν μέτρα αναγνώρισης του επιπέδου των καθηκόντων των υφιστάμενων λειτουργών της Τεχνικής Δομής.

«Η υλοποίηση του μέτρου αυτού θα συμβάλει ουσιαστικά στην προώθηση της ισότητας μεταξύ των εργαζομένων στο Τμήμα, συμπεριλαμβανομένης και της αναγνώρισης της αρχής για ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας, προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε ανισότητες και διακρίσεις», αναφέρει ο Κλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση