ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κ. Πετρίδης: Να εξεταστεί η παραχώρηση σχολείου Φανερωμένης στο ΕΚΠΑ

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης καταγγέλλει στασιμότητα στα σχέδια του Πανεπιστημίου Κύπρου και θέτει προ των ευθυνών τους τους αρμόδιους για την αξιοποίηση του εμβληματικού κτηρίου.

24news team

Σε μια αιχμηρή παρέμβαση, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης επαναφέρει στο προσκήνιο το όραμα για τη Φανερωμένη και την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας.

Όπως υπογραμμίζει, η παραχώρηση του ιστορικού σχολείου της Φανερωμένης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελούσε κεντρικό άξονα ενός συνεκτικού σχεδίου με εκπαιδευτικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό αντίκτυπο. Ωστόσο, η στασιμότητα και οι «προφάσεις» έχουν αφήσει την πρωτοβουλία να ατονήσει, στερώντας από την πρωτεύουσα μια μοναδική ευκαιρία.

Ο κ. Πετρίδης καλεί πλέον τους αρμόδιους να εξετάσουν σοβαρά την παραχώρηση σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το ΕΚΠΑ, που δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για τη Λευκωσία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση