ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σάλος - Μητέρες και νεογέννητα κόλλησαν κορωνοϊό σε κλινική της Λευκωσίας

Πάρια Ευσταθίου

Σάλος προκλήθηκε στο άκουσμα της είδησης ότι τόσο μητέρες όσο και τα νεογέννητα παιδιά τους κόλλησαν κορωνοϊό εντός ιδιωτικής κλινικής στη Λευκωσία.

Όπως ήταν λογικό, η εν λόγω καταγγελία, πέραν του ντόρου, προκάλεσε την ανησυχία των γονέων των νεογέννητων. Εκτός αυτού, προέκυψαν και ερωτήματα επί του θέματος.

«Οι ασθενείς πρέπει να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο ιατρό»

Σε επικοινωνία του 24news με την Επιθεωρήτρια Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, κα. Έλλη Θεοδώρου, μας αναφέρθηκε πως «τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και ακολούθως το τμήμα της κλινικής όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα έκλεισε για επτά μέρες».

Ερωτηθείσα για τη στάση των γιατρών που δεν ενημέρωσαν τις μητέρες για τον εντοπισμό κρουσμάτων, η κα. Θεοδώρου υποστήριξε πως «σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι ασθενείς πρέπει να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο ιατρό, δεν μπορώ να γνωρίζω πώς από ένα σπασμένο τηλέφωνο δεν ενημερώθηκαν, ή αν αυτό συνέβη αφότου δόθηκε το εξιτήριο».

«Όταν βρεθούν θετικοί είτε προσωπικό είτε ασθενείς, υπάρχει πρωτόκολλο»

Το θέμα σχολίασε στο 24news και ο Δρ Σάββας Καδής, Πρόεδρος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, χωρίς να θέλει να προβεί σε συγκεκριμένη δήλωση, πέραν του ότι «υπάρχουν διαδικασίες σε όλα τα νοσηλευτήρια για τις προφυλάξεις. Απαγορεύονται οι επισκέψεις, όταν βρεθούν θετικοί είτε προσωπικό είτε ασθενείς, υπάρχει πρωτόκολλο. Το νοσηλευτήριο οφείλει να εξετάσει τις επαφές, ενημερώνεται άμεσα το Υπουργείο Υγείας και αν και όταν μείνει ικανοποιημένο, τότε μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια». Όπως μας ανέφερε, «δεν είναι στην αρμοδιότητα του ΠΑΣΙΝ για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί μετά από ένα τέτοιο περιστατικό».

Μέχρι στιγμής η προαναφερθείσα ιδιωτική κλινική δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Όταν το πράξει, θα δώσει και απαντήσεις σε αρκετά από τα ερωτήματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πάρια Ευσταθίου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση