ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Σαφάρι» Αστυνομίας για λαμπρατζιές - Μαζεύουν ξύλα

Πλησιάζει το Πάσχα και η Αστυνομία είναι έτοιμη…

24news team

Το έθιμο της λαμπρατζιάς για το Πάσχα θέλει να προλάβει η Αστυνομία, ενώ ήδη ξεκίνησε να ενημερώνει ξανά για τα επικίνδυνα εκρηκτικά, που λέγονται… κροτίδες. Τόσο οι κροτίδες, όσο και τα βεγγαλικά που χρησιμοποιούνται είναι εκρηκτικά κατασκευάσματα, τα οποία μπορούν να επιφέρουν σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμη και θάνατο.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας από την περασμένη εβδομάδα φέρεται να έδωσε εντολή για διενέργεια επιχειρήσεων από τα μέλη της Δύναμης για εντοπισμό περιοχών που «στήνονται» λαμπρατζιές και αποτροπής του εν λόγω εθίμου, ενώ υπάρχει και συνεργασία των Αρχών με τους Δήμους και τις Κοινότητες των πόλεων για τον ίδιο λόγο.

Ήδη μάλιστα, η Αστυνομία «διέλυσε» κάποιες λαμπρατζιές σε διάφορες περιοχές, απομακρύνοντας τη ξυλεία ή άλλων υλικών που συγκεντρώθηκαν για τον σκοπό αυτό, ενώ οι επιχειρήσεις και οι περιπολίες συνεχίζονται. Η Αστυνομία θυμίζουμε επίσης ότι, τη δεδομένη στιγμή καλείται και να βοηθήσει την πολιτεία για να εφαρμοστούν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η Αστυνομία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, προβάλει και διάφορα βιντεάκια σχετικά με τις κροτίδες και την επικινδυνότητά τους, ώστε να αποτρέψει την χρήση τους την περίοδο του Πάσχα, όπως συνηθίζεται τέτοια εποχή. Σημειώνεται επίσης ότι η Δύναμη, πρόκειται να προχωρεί σε κατασχέσεις κροτίδων και πυροτεχνημάτων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση