ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κινδύνεψαν κατοικίες από πυρκαγιά μεταξύ Λακατάμιας και Τσερίου (pics,vid)

Οι πρώτες πληροφορίες

24news team

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, 24 Μαΐου, στην περιοχή της Λαπάτσας στην Λευκωσία.

Στην περιοχή μεταξύ Λακατάμιας και Τσερίου κινδύνευσαν κατοικίες, άλλα υποστατικά και πρατήριο πετρελαιοειδών.

Συγκεκριμένα η ώρα 14:02 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση, αριθμό ελαιόδεντρων, σπαρτά, αποκαλάμες και μπάλες σανού σε περιοχή μεταξύ Λακατάμιας και Τσερίου κοντά στην Λαπάτσα.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λευκωσίας με συνολικά επτά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 2 φορητές πυροσβεστικές μονάδες του Ταμείου Θήρας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.30. Κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 10 εκταρίων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την πυρκαγιά κινδύνευσαν κατοικίες, άλλα υποστατικά και πρατήριο πετρελαιοειδών τα οποία προστατεύτηκαν από τις ομάδες πυρόσβεσης. Σε 3 περιπτώσεις η πυρκαγιά περιορίστηκε σε αυλές κατοικιών.

Δύο πρόχειρα υποστατικά, το ένα χρησιμοποιείτο ως ξυλουργείο και το άλλο ως αποθηκευτικός χώρος παλιών ηλεκτρικών συσκευών, έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Επιπρόσθετα εκτεταμένες ζημιές έπαθαν 2 ακινητοποιημένα οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγιναν ρίψεις από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. 

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X