ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην Ανώγυρα

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Σε διαχειρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στην κοινότητα της Ανώγυρας το μεσημέρι της Δευτέρας (24/06).

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, η φωτιά συνολική έκταση 1 1/2 τετραγωνικού χιλιομέτρου περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και χαροπόδεντρα.

Όπως αναφέρει ο κ. Κεττής, υπάρχουν εστίες σε πολύ απροσπέλαστα σημεία και θα γίνει προσπάθεια προσέγγισης και κατάσβεσης τους από τις επίγειες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Στην πυρκαγιά βρίσκονται για τον απαραίτητο συντονισμό τόσο ο Επαρχιακός Λεμεσού, όσο και ο Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Νωρίτερα, για την κατάσβεση της φωτιάς, ανταποκρίθηκαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ στην περιοχή επιχείρησαν δεκατρία εναέρια μέσα. Στη μάχη ρίχθηκαν ακόμη, η Επαρχιακή Διοίκηση και Οργανωμένα εθελοντικά σύνολα από Support Cy ,SOS ,Διάσωση 1, Kitas weather και ΕΤΕΑ. Θυμίζουμε πως για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ενεργοποιήθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος ΙΙ.

 

Δεν κινδυνεύουν σπίτια λέει ο Κοινοτάρχης

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά στην κοινότητα Ανώγυρα της επαρχίας Λεμεσού χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια ή άλλα υποστατικά, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ από το μέτωπο της πυρκαγιάς ο Κοινοτάρχης Ανώγυρας Φοίβος Νικολάου.

«Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή είναι υπό μερικό έλεγχο. Υπάρχει ένα μέτωπο χαμηλά σε αργάκι το οποίο είναι ενεργό, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για αναζωπυρώσεις σε περιοχή που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ανώγυρα και Πραστειό Αυδήμου», είπε ο κ. Νικολάου.

Όπως πρόσθεσε, για κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν εναέρια μέσα, οχήματα της Πυροσβεστικής και κινητές μονάδες πυρόσβεσης του Συμπλέγματος των κοινοτήτων της περιοχής.

«Παλεύουμε, η πυρκαγιά είναι υπό μερικό έλεγχο, σε κάποια σημεία μόνο είναι εκτός ελέγχου χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν σπίτια ή υποστατικά» δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση