ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαλαμιού: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά (Vid)

Υποψίες για κακόβουλη ενέργεια

Η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 07/06 στην περιοχή της κοινότητας της Σαλαμιού στην Πάφο είναι υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, στο σημείο θα παραμείνουν μέλη της δύναμης υπό τον φόβο τυχόν αναζωπύρωσης καθ΄όλη την διάρκεια της νύκτας.

Η πυρκαγιά κατέκαψε 50 εκτάρια.


Να θυμίσουμε ότι για την κατάσβεση της επιστρατεύθηκαν εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης από τις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού. Να σημειωθεί ότι οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από τις πρωινές ώρες δυσκόλεψαν το έργο της πυρόσβεσης.

Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 12 μονάδες, της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Τμήματος Δασών, του Ταμείου Θήρας, δύο καδενοφόρα οχήματα, δύο γεωργικοί εκσκαφείς από την Επαρχιακή Διοίκηση και οκτώ εναέρια πτητικά μέσα βάσει του «Σχεδίου Ίκαρος», όπως δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δύο μικρά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ένα της Αστυνομίας και τρία των Βρετανικών Βάσεων.

Ο κ. Κεττής είπε πως η φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα πολύ απροσπέλαστο σημείο, δυσχεραίνοντας το έργο πυρόσβεσης, ενώ, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις και λόγω της ώρας, υπάρχουν υποψίες για κακόβουλη πρόκληση της. Επιπρόσθετα κάλεσε το κοινό να ενημερώνουν έγκαιρα μόλις αντιληφθούν εστίες φωτιάς αλλά και τις ύποπτες κινήσεις, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο αυτών που προβαίνουν σε κακόβουλες ενέργειες.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κελοκεδάρων Μάριος Ζαχαριάδης επανέφερε το θέμα της πρόσβασης από την πλευρά του Ξερού, σημειώνοντας πως σήμερα εάν υπήρχε πρόσβαση, η πυρκαγιά δεν θα είχε τη σημερινή έκταση.

«Εμάς των κοινοταρχών της περιοχής» είπε ο κ. Ζαχαριάδης, πάντα η έννοια μας «ήταν η δημιουργία εύκολων προσβάσεων ώστε για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση από την περιοχή της Νατάς προς τα Κελοκέδαρα» .

Διαφορετικά, όπως εξήγησε, ο πλούτος που έχουμε στην κοιλάδα του ποταμού μια μέρα θα εξαφανιστεί.

 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X