ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πτώμα στη Σωτήρα: Δεν εντοπίστηκαν κακώσεις, δεν έδειξε φύλο η νεκροτομή

Λήφθηκαν δείγματα για γενετικές εξετάσεις

24news team

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στο πτώμα που εντοπίστηκε σε αποσύνθεση το μεσημέρι της Δευτέρας, 22 Απριλίου, στην περιοχή της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής δεν εντοπίστηκαν οποιεσδήποτε κακώσεις ενώ έγιναν ακτινογραφίες για να μελετηθούν από τους ανθρωπολόγους να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις για να εξακριβωθεί το φύλο και η ηλικία.

Ο χρόνος του θανάτου δεν μπορεί να εκτιμηθεί λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης ενώ λήφθηκαν δείγματα από την σορό για γενετικές εξετάσεις.

Το χρονικό

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές μετά από πληροφορία για ανεύρεση ανθρώπινου πτώματος σε περιοχή της Σωτήρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (22/04), πολίτης που μετέβει στην περιοχή της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα για ψάρεμα, εντόπισε το πτώμα σε βράχο. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν στη σκηνή και επιλήφθηκαν των εξετάσεων.
Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι το πτώμα βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης, ενώ δεν ήταν ολόκληρο (από τη μέση και κάτω).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστο Ανδρέου λόγω της κατάστασης στην οποία εντοπίστηκε το πτώμα δεν μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα, αν και όπως είπε «υπάρχει η υπόνοια πως ίσως να είναι γυναικείου φύλου». Μάλιστα, ο κ. Ανδρέου σημείωσε πως μέχρι στιγμής όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι «δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον το πτώμα ξεβράστηκε από τη θάλασσα, ωστόσο οι πιο σοβαρές ενδείξεις καταδεικνύουν ότι αυτό έγινε. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία μέλη της οποίας άρχισαν περιπολίες και εξετάσεις στη θαλάσσια περιοχή, προς εντοπισμό ενδεχομένως και άλλων ευρημάτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανακριτές στην ταυτοποίηση της σορού και στα αίτια του θανάτου».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X