ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κλειδί» ελλείπον πρόσωπο - Τα χρήματα για την απόπειρα

Υπό κράτηση ο επιχειρηματίας

24news team

Γρίφος για γερούς λύτες αποδεικνύεται η απόπειρα φόνου που σημειώθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στην Ορόκλινη και στόχος φαίνεται να ήταν 42χρονος συγγενής προσώπου καλά γνωστού στις αστυνομικές αρχές. Η υπόθεση φαίνεται να περιπλέκεται αφού σύμφωνα με κατάθεση του 31χρονου υπόπτου, 35χρονος ο οποίος έχει δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο και αναζητείται, είναι το πρόσωπο «κλειδί». Ο 35χρονος φαίνεται ως το άτομο που του έδινε τις εντολές ενώ παράλληλα τον δείχνει και ως το πρόσωπο που θα του μετέφερε τα χρήματα που είχε συμφωνήσει για την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας. 

Μια παραδοχή, μια σύλληψη επιχειρηματία και μια εξαφάνιση

Εμπλοκή στην υπόθεση ομολόγησε 31χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη (7/12) και αφού οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση. Να σημειωθεί ότι ο 31χρονος κατονόμασε δεύτερο πρόσωπο.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο ύποπτος είναι συνωμοσία για διάπραξη φόνου, απόπειρα φόνου, πράξεις που σκοπεύουν βαριά σωματική βλάβη, παράνομη κατοχή οπλισμού και εκρηκτικών υλών, ενώ το dna του συνδέθηκε με την προσωπίδα που εντοπίστηκε κοντά στη σκηνή.

Την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, οι Αρχές αφού αξιολόγησαν μαρτυρία πέρασαν χειροπέδες και σε 34χρονο Ελληνοκύπριο επιχειρηματία, ο οποίος είναι γνωστός στις Αρχές. Το εν λόγω πρόσωπο οδηγήθηκε, το πρωί του Σαββάτου (10/12), υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο αποφάσισε την οκταήμερη κράτησή του. 

Στο κάδρο των ερευνών είναι και 35χρονος εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο από τις Βρετανικές Βάσεις με τις Αρχές να διεξάγουν έρευνες στην επαρχία Αμμοχώστου για τον εντοπισμό του.

Κλειδί ο 35χρονος που παραμένει άφαντος

Κλειδί της υπόθεσης φαίνεται να είναι ο 35χρονος ο οποίος δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο, αφού όπως ισχυρίστηκε ο 31χρονος αυτός ήταν το πρόσωπο από το οποίο λάμβανε οδηγίες.

Ο 31χρονος υποστήριξε επίσης στην κατάθεσή του ότι θα λάμβανε ως αμοιβή 20 χιλιάδες ευρώ από τον 35χρονο, ο οποίος από πλευράς του ισχυρίστηκε ότι ζήτησε να πληρωθεί από τον επιχειρηματία αλλά αντί 40 χιλιάδες, που ήταν η αρχική συμφωνία, του έδωσε τις 20 χιλιάδες.

 

Έφυγε η οικογένεια του ένιωσε ασφάλεια

Ο 31χρονος ξεκαθάρισε πως αποφάσισε να μιλήσει την δεδομένη χρονική στιγμή διότι η οικογένεια του έφυγε στο εξωτερικό, γεγονός που του προκάλεσε αίσθημα ασφάλειας.

Το χρονικό της απόπειρας φόνου

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, άγνωστο πρόσωπο έριξε πυροβολισμούς εναντίον τριών προσώπων, δύο άντρες ηλικίας 42 και 40 ετών, και ένα παιδί ηλικίας 6 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν σε αυτοκίνητο, με οδηγό τον 42χρονο, συνοδηγό τον 40χρονο και επιβάτη το έξι ετών παιδί.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τόσο ο 42χρονος, όσο και το εξάχρονο παιδί. Αυτοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι το παιδί έφερε διαμπερές τραύμα και κάταγμα στο δεξί πόδι και ο 42χρονος έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα και τραύματα στα πόδια. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι εκτός κινδύνου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X