ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα φόνου Ορόκλινη - Έτσι πυροβολούσε ο δράστης

Αναμένουν τα αποτελέσματα οι Αρχές για το τυφέκιο

24news team

Στο επίκεντρο των ερευνών για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το πρωί της Κυριακής (4/12), στην Ορόκλινη, βρίσκεται το στρατιωτικό τυφέκιο που εντοπίστηκε κοντά στην σκηνή της εγκληματικής ενέργειας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Αρχές θεωρούν το εν λόγω όπλο - κλειδί για την υπόθεση, περιμένοντας τα αποτελέσματα του βαλλιστικού ελέγχου.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στο 24news, πως ακόμη δεν μπορούν να πουν με σιγουριά αν το στρατιωτικό τυφέκιο, ήταν αυτό που χρησιμοποίησε ο δράστης κατά την διάρκεια της εγκληματικής του πράξη.

Το στρατιωτικό τυφέκιο εντοπίστηκε σε απόσταση 400-500 περίπου μέτρων από τη σκηνή, σε χόρτα δίπλα στον αυτοκινητόδρομο, ενώ στο σημείο μαζί με το όπλο βρέθηκαν γάντια και κουκούλα.

Όπως είχαμε γράψει και σε χθεσινό μας δημοσίευμα, το συγκεκριμένο τυφέκιο κλάπηκε τον περασμένο Αύγουστο από οικία στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης άρχισε να πυροβολεί με ριπή εναντίον του οχήματος ενώ στόχευε από την πλευρά του οδηγού.

Στόχος του δράστη φαίνεται να ήταν ο 42χρονος, ο οποίος είναι συγγενής προσώπου καλά γνωστού στις αστυνομικές αρχές ενώ το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν μήνυμα προς τον 42χρονο ή προς το συγγενικό του πρόσωπο παραμένει ανοιχτό.

Μένει στην ίδια πολυκατοικία ο 42χρονος με τον 30χρονο - Του έβαλαν βόμβα στο όχημα

Πάντως αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο 42χρονος, ο οποίος από τις ενδείξεις ήταν και ο στόχος της απόπειρας φόνου, διαμένει στην ίδια πολυκατοικία με τον 30χρονο αλλοδαπό που είχε τραυματιστεί όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο όχημά του, τον περασμένο Ιούλιο.

*Το βαν που επέβαινε ο 30χρονος 

 Η υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του 30χρονου παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη με τις Αρχές να ερευνούν, πλέον, αν σχετίζονται οι δύο υποθέσεις μεταξύ τους.

Το χρονικό της απόπειρας φόνου

Υπενθυμίζεται ότι εκτός κινδύνου είναι οι δύο τραυματίες, 42χρονος και εξάχρονος, οι οποίοι επέβαιναν στο αυτοκίνητο που δέχθηκε τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα για να πάνε για κυνήγι, με οδηγό 42χρονο, συνοδηγό 40χρονο και επιβάτη ανήλικο παιδί, ηλικίας έξι ετών, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από άγνωστο πρόσωπο.

Από τους πυροβολισμούς, τραυματίστηκαν τόσο ο 42χρονος όσο και το εξάχρονο παιδάκι.

Αμφότεροι, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου για το ανήλικο παιδί διαπιστώθηκε, ότι φέρει διαμπερές τραύμα και κάταγμα στο δεξιό πόδι και κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του, κρίνεται ως εκτός κινδύνου.

Ο 42χρονος φέρει τραύμα στην κοιλιακή χώρα και τραύματα στα πόδια και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία με την κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως εκτός κινδύνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση