ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προέκταση του χεριού των νέων το τηλέφωνο με την μεγάλη ενασχόληση με τα social media

Αυξητικές τάσεις λόγω κορωνοιού στον εθισμό του διαδικτύου

Στέλιος Ξιουρής

Τρομακτικές διαστάσεις αποκτά ο εθισμός στο διαδίκτυο σε σημείο που το τηλέφωνο να αποτελεί προέκταση του χεριού σημαντικής μερίδας νέων και η ενασχόληση τους με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ( ΜΚΔ) να υποκαθιστά τις ανθρώπινες διαπορσωπικές σχέσεις.

Κι αν θεωρούμε ότι ο εθισμός σε άλλου είδους υποκατάστατα και ουσίες είναι πιο επικίνδυνος για την νεολαία και το μέλλον της κοινωνίας φαίνεται ότι ακόμη δεν συνειδητοποιήσαμε το μέγεθος του προβλήματος. Αν και το διαδίκτυο αποτελεί ΕΥΛΟΓΙΑ και ανοίγει ορίζοντες εντούτοις η υπερβολική χρήση καθίσταται επικίνδυνη.

Έτσι λοιπόν ο εγκλεισμός λόγω κορονοϊού οδήγησε διεθνώς σε αύξηση κατά 12% του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ανακοίνωσε ο Κώστας Χριστοδουλίδης, διευθυντής έρευνας του ALEXANTER COLLEGE, ο οποίος παρουσίασε έρευνα για την κατάσταση την Κύπρο, στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής. Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι τα ευρήματα αποτελούν κραυγή αγωνίας των νέων.

Ειδικότερα:

• 8,3% των μαθητών και των φοιτητών παρουσιάζουν σοβαρό εθισμό από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
• Το 24% είναι εθισμένοι και είναι προβληματική η χρήση του διαδικτύου.
• Το 30% σερφάρει στο διαδίκτυο από 4 έως 8 ώρες την ημέρα
• Το 9% από 8 έως και 24 ώρες το 24ωρο.
• Το 17% παρουσιάζουν προβλήματα μάθησης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης ζήτησε την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθητών αντιμετώπισης του εθισμού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρος Καυκαλιάς, δήλωσε ότι τα στοιχεία προκαλούν ανησυχία και πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε ότι έχουμε αποτύχει ως κοινωνία να δώσουμε εναλλακτικές προτάσεις για τους νέους. Έφερε το παράδειγμα άλλων χωρών, όπου καθιστούν υποχρεωτική την γύμναση των νέων και την προσφορά εθελοντικής εργασίας, ως αντίδοτο στον εθισμό του διαδικτύου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση