ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαγευτικό θέαμα σε καταρράκτη - Ορμητικά νερά στον ποταμό Γερμασόγειας (vids)

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Κύπρο

24news team

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν σε όλη την Κύπρο, ενώ σε ισχύ βρίσκεται πορτοκαλί προειδοποίηση για συνδυασμό παρατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών.


 Τρέχει και δεν φτάνει η Πυροσβεστική - Πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένα υποστατικά


Λόγω της έντονης κακοκαιρίας, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο σημείο του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού, παρά το δάσος Κακορατζιάς ενώ οι άστατες καιρικές συνθήκες επηρεάζουν το οδικό δίκτυο.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου στο Facebook, βλέπουμε πως οι βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Γερμασόγειας, ενώ ποτάμια σχηματίστηκαν και σε άλλες περιοχές της επαρχίας Λεμεσού.

  

Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν και στον καταρράκτη μεταξύ Αυδήμου προς Πραστειο, μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες.

 

(Βίντεο από Καιρόφιλους Κύπρου)

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Το βαρομετρικό χαμηλό Διομήδης, με κέντρο την νότια Ελλάδα, κινείται πολύ αργά ανατολικά και επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 12 εκατοστά. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες και πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους κατά διαστήματα θα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο.


Σπαραγμός για τον αδόκητο χαμό των δύο νέων - Η τραγική ειρωνεία (pics)


Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά τοπικά στα παράλια ή και σε καταιγίδες πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα υπήνεμα, αλλά στα προσήνεμα κυματώδης και αρχικά μέχρι πολύ κυματώδης.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τοπικά τα φαινόμενα αναμένεται να είναι παρατεταμένα ή και έντονα, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά δυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Στα προσήνεμα παράλια ή και σε καταιγίδες θα πνέουν παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική χιονόπτωση. Η πιθανότητα υετού, μετά το μεσημέρι, μειώνεται αισθητά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Το βράδυ αναμένεται σταδιακά αισθητή βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Το βράδυ αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση