ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία του ΑΚΕΛ ενάντια στη ρατσιστική βία (pics/vid)

Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

24news team

Στον απόηχο των άγριων επεισοδίων της Παρασκευής (01/09) στη Λεμεσό, το ΑΚΕΛ πραγματοποίησε στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρία με τίτλο «Καμία ανοχή στην ακροδεξιά». Η εκδήλωση άρχισε στις 19:00 στην Πλατεία Διοικητηρίου και ολοκληρώθηκε μέσα σε ειρηνικό κλίμα και χωρίς παρατράγουδα.

«Όχι στον φασισμό! Όχι στην ακροδεξιά! Τέρμα στην ανοχή απέναντι στη δράση της και στα πογκρόμ που οργανώνει! Όχι στη ρατσιστική ρητορική! Όχι στη μισαλλοδοξία! Όχι στην εκμετάλλευση του μεταναστευτικού ζητήματος για να προωθηθούν αντιλαϊκές πολιτικές. Για να επιβιώσουν πολιτικά όσοι υπερασπίζονται την απάνθρωπη ιδεολογία του νεοναζισμού, του νεοφασισμού. Αυτά ήρθαμε να βροντοφωνάξουμε εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Στο σημείο βρέθηκε αρκετός κόσμος διαφόρων ηλικιακών ομάδων, ενώ κάποια από τα πανό έγραφαν, «Οι γιαγιάδες μας πρόσφυγες, εμείς ρατσιστές» - «Μαζί μετανάστες και Κύπριοι εργάτες, όχι ρατσισμός και ξενοφοβία».

Επρόκειτο για τη δεύτερη πορεία ενάντια στη ρατσιστική βία που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, αφού προηγήθηκε το Σάββατο (02/09) ακόμα μια πορεία με τίτλο «Ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ». Η πορεία είχε ολοκληρωθεί ομαλά και χωρίς παρατράγουδα, αφού οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά.

Πάντως, η ηρεμία που επικράτησε στην πορεία του Σαββάτου δεν καθησυχάζει τις Αρχές, καθώς οι δυνάμεις της Αστυνομίας ήταν μαζικά στο σημείο για την ασφάλεια και την προστασία των διαδηλωτών και των πολιτών.

Στην εκδήλωση του ΑΚΕΛ βρέθηκαν και αρκετοί αλλοδαποί. Χαρακτηριστικό είναι και το πανό που αναφέρει, «Κύπριοι και ξένοι – Εργάτες ενωμένοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση