ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πήγαν για... άθληση στο Τρόοδος - Ο απόλυτος χαμός (pics)

Κοσμοσυρροή στην ορεινή περιοχή

24news team

Με σύμμαχο τον καιρό, πολίτες από διάφορες πόλεις εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και μετέβησαν το Σάββατο 23/1, στο χιονισμένο Τρόοδος, προφανώς ,στέλνοντας τον αριθμό 6 (σκοπούς άθλησης) στο 8998.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, οι οποίες αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην πλατεία του Τροόδους επικρατούσε κοσμοσυρροή ενώ παρατηρήθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αυξημένη ήταν σήμερα η διακίνηση πολιτών στην περιοχή Τροόδους. Για σκοπούς τήρησης της τάξης, παροχής διευκολύνσεων στο κοινό, αλλά και παρακολούθησης της εφαρμογής των μέτρων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, λειτούργησε στην περιοχή, Κέντρο Συντονισμού της Αστυνομίας. Παράλληλα μέλη του Σώματος, διενήργησαν αριθμό ελέγχων σε υποστατικά και πολίτες.

Από τους ελέγχους, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε 21 καταγγελίες πολιτών, σχετικά με παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, 34 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα και τέσσερις καταγγελίες για παράνομη πλανοδιοπώληση.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η παρουσία του κοινού στην περιοχή Τροόδους, επιτρέπεται μόνο για ατομική άσκηση ή άθληση, στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών και όχι για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, είναι αυξημένη για διαχείριση της κατάστασης και έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου καλείται το κοινό και όσοι σχεδιάζουν να μεταβούν στην περιοχή του Τροόδους, να εφαρμόζουν πιστά και με ακρίβεια τις οδηγίες και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Επιτρέπεται και το σκι:

Στο Τρόοδος όμως, είναι πολλοί και αυτοί που μετέβαιναν για σκι. Οι χιονοδρομικές πίστες της περιοχής, βάσει Διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, είναι κλειστές, άρα δεν μπορούν να φιλοξενήσουν κόσμο.

Ωστόσο, μπορεί κάποιος να κάνει σκι στην περιοχή; Η απάντηση είναι «ναι».

Σύμφωνα με ενημέρωση της ιστοσελίδας μας από την Αστυνομία, το σκι επιτρέπεται στην περιοχή αφού θεωρείται αθλητική δραστηριότητα, ωστόσο πρέπει να γίνεται υπό τον περιορισμό των δύο ατόμων. Όπως και η κάθε σωματική άσκηση, βάσει του τι προνοεί το Διάταγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση