ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρολίγον τραγωδία - Πέρασε ελικόπτερο και κατέρρευσε οροφή!

«Θα θρηνούσαμε θύματα»

Στο Τμήμα Δημοσίων Έργων ρίχνει την μπάλα των ευθυνών ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (15/6) στο νοσοκομείο Αθαλάσσας όταν η οροφή του θαλάμου της ΘΕΜΕΑ ο οποίος ανακαινίστηκε το Φθινόπωρο, κατέρρευσε όταν πάνω από το κτήριο, πέρασε ελικόπτερο, το οποίο μετέφερε ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο κ. Χαριλάου, ανέφερε ότι η ζημιά θα διορθωθεί ενώ επιτόπου έσπευσαν λειτουργοί του Οργανισμού αλλά και υπεύθυνοι του τμήματος Δημοσίων Έργων. Πάντως, ο ίδιος σημείωσε ότι σύμφωνα με το τμήμα δημοσίων έργων δεν υπήρχαν επαρκή στηρίγματα στην οροφή που ήταν ουσιαστικά ψευδοτάβανο. Ο κ. Χαριλάου ανέφερε επίσης ότι «είναι απαίτηση εκ μέρους του Οργανισμού εκεί όπου διατίθενται χρήματα από τον Οργανισμό να γίνονται τα έργα σωστά ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών» .

«Παραλίγο να θρηνούσαμε θύματα»

Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις με τον εκπρόσωπο των νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΝΟ, Γιώργο Πηχίδη να δηλώνει στην «Κ» ότι ήταν ευτύχημα το γεγονός ότι εντός του θαλάμου δεν υπήρχαν ασθενείς καθώς εκείνη τη στιγμή όταν περνούσε το ελικόπτερο, βρίσκονταν στην τραπεζαρία. Στον συγκεκριμένο θάλαμο νοσηλεύονται χρόνια περιστατικά γυναικών.

Πάντως, σε επικοινωνία που είχε η ιστοσελίδα μας με την Διευθύντρια των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Άννα Παραδεισιώτου, η ίδια σημείωσε ότι έχει παρουσιαστεί ξανά πρόβλημα στο νοσοκομείο Αθαλάσσας με ελικόπτερο το οποίο πετούσε χαμηλά με κατεύθυνση το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όπως είπε η ίδια, το ελικόπτερο είχε αποκόψει κλαδιά δέντρου στην αυλή του νοσοκομείου.

Η κ. Παραδεισιώτη ανέφερε σε σχέση με το περιστατικό της Τρίτης (16/5) ότι το ελικόπτερο ανήκει στις Βρετανικές Βάσεις και έχει ήδη αποσταλεί επιστολή με την οποία ζητείται αλλαγή διαδρομής σε τέτοιες περιπτώσεις ώστε να μην περνά πάνω από το νοσοκομείο Αθαλάσσας.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy / Tης Άντρης Θρασυβούλου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση