ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρέλαση 1ης Οκτωβρίου

Από Ελλάδα μέχρι ΗΠΑ οι επίσημοι στη Λευκωσία

ΚΥΠΕ

Με κάθε επισημότητα και παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων από την Κύπρο και το εξωτερικό πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 66η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα βλέμματα στρέφονται στη λεωφόρο Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ, όπου στις 11:00 το πρωί θα αρχίσει η παρέλαση, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων, αλλά και πτητικών μέσων.

Η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, στο πλαίσιο των εορτασμών της 66ης επετείου από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία και αξιωματούχων από Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αίγυπτο, Γαλλία και ΗΠΑ καθώς και Πρέσβεων και Ακολούθων Άμυνας ξένων χωρών.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Νίκο Δένδια, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Σημειώνεται ότι στην παρέλαση που θα διεξαχθεί στην παρουσία του κοινού, θα παραστούν επίσης ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Air Chief Marshal Sir Richard Knighton και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων από την Αίγυπτο, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς και Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και άλλοι επίσημοι.

Η παρέλαση θα αρχίσει στις 11:00 π.μ. και θα διεξαχθεί επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων, πεζοπόρων τμημάτων και πτητικών μέσων της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας Κύπρου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, του Τμήματος Δασών και των Υγειονομικών Υπηρεσιών. Όπως αναφέρεται, της έναρξης της παρέλασης θα προηγηθεί η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση