ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παράτολμα αγγίγματα και διακίνηση βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου στα σχολεία

Φαινόμενα Μπεκατώρου και σε σχολεία- αθλητισμό

Στέλιος Ξιουρής

Αθλητισμός – πολιτισμός και παιδεία είναι οι πυλώνες που οριοθετούν την ποιότητα μιας κοινωνίας. Όταν και σ’ αυτούς τους τομείς υπάρχουν προβληματικές καταστάσεις και συμπεριφορές τότε μάλλον η κοινωνία οδεύει σε αδιέξοδα.

Προς τούτο και οι ανησυχητικές διαπιστώσεις από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας ότι την διετία 2019 - 2020 παρατηρήθηκαν 150 περιστατικά κακοποίησης ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστούν στα σχολεία. Τα εν λόγω επεισόδια αφορούν λεκτική βία, παράτολμα αγγίγματα μεταξύ μαθητών, διακίνηση σεξουαλικού περιεχόμενου βίντεο στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστές μαθήτριες, καθώς και άλλου είδους καταγγελίες αυτού του είδους και περιεχομένου.

Αυτά για τα σχολεία τα οποία το ΥΠΠΑΝ, όπως τα κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χειρίζεται με την ενδεδειγμένη σοβαρότητα και με επιστημοσύνη ώστε να διαπαιδαγωγηθούν σωστά, όσοι παρουσιάζουν παραβατικές συμπεριφορές.

Όσον αφορά τον αθλητισμό, η Πρόεδρος της ΦΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ επισήμανε ότι καταγγέλθηκαν στην οργάνωση 3 περιστατικά για σεξουαλικής κακοποίησης και στάλθηκαν στην Αστυνομία προς διερεύνηση. Η κ. Παπαδοπούλου επισήμανε ότι τα παιδιά είναι ευάλωτα έναντι των προπονητών τους και άλλων ενασχολούμενων με τον αθλητισμό αφού εναποθέτει σ’ αυτούς τις ελπίδες και τα όρια της ζωής της και μπορεί ο κάθε επιτήδειος να καταχραστεί την θέση εξουσίας που διαθέτει.

Ακόμη σε σχέση με τον αθλητισμό η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΜΙΛΤΙΑΔΗ ανέφερε ότι οι πολλαπλές σχέσεις εξουσίας που απορρέουν στον αθλητισμό κατ’ αντανάκλαση της κοινωνίας δημιουργούν ποικίλα θέματα . Στον ΚΟΑ καταγγέλθηκαν τα τελευταία χρόνια 5-6 επεισόδια για απρεπή συμπεριφορά. Προς τούτο μετά από διερεύνηση απολύθηκε ένας προπονητής του ΕΣΥΕΑ για συμπεριφορά που δεν συνάδει με τα αθλητικά ιδεώδη.

Ο ΚΟΑ προς αντιμετώπιση του φαινομένου εξέδωσε σχετικό οδηγό τον οποίο και καλεί τις οικείες ομοσπονδίες να τηρούν απαρέγκλιτα
Όπως διαφαίνεται το φαινόμενο Μπεκατώρου και των ηθοποιών που καταγγέλλουν στην Ελλάδα παντός είδους παρενοχλήσεις επεκτείνεται και στην Κύπρο , προφανώς σε μικρότερες διαστάσεις λόγω μεγέθους και σιωπής…

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X