ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρανομίες και καταγγελίες σε Αγία Νάπα-Πρωταρά

Οι δράσεις της Αστυνομίας

Στα πλαίσια εφαρμογής σχεδίου ενεργείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου στις τουριστικές περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις με την συμμετοχή μελών των αστυνομικών σταθμών Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας αλλά και μελών του ΟΠΕ, ΤΑΕ, Τροχαίας Αμμοχώστου, Υ.ΚΑ.Ν Αμμοχώστου, Υ.Α&Μ Αμμοχώστου καθώς και μελών της Μ.Μ.Α.Δ.

Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 68 υποστατικά και ελέγχθηκαν 125 πρόσωπα εκ των οποίων οι 85 αλλοδαποί.
Επίσης, έγιναν 184 τροχαίες καταγγελίες, ενώ διενεργήθηκαν 59 έλεγχοι αλκοτέστ από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και μια οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο των ελέγχων της αστυνομίας για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης, αλλά και της παράνομης παραμονής, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν συνολικά σε 6 συλλήψεις υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίο εντοπίστηκαν να διαμένουν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας ενώ συνελήφθηκε και ένας αλλοδαπός αιτητής πολιτικού ασύλου, ο οποίος εργάζονταν χωρίς την σχετική άδεια. Ο Ελληνοκύπριος εργοδότης του κατηγορήθηκε γραπτώς για να κληθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Έγινε επίσης μία σύλληψη 46χρόνου αλλοδαπού από την Βουλγαρία για υπόθεσηπαράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β και συγκεκριμένα ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης- κάνναβης 0,4757 γραμμαρίων.

Στις 17/6/23 και ώρα 22:30 στην Αγία Νάπα συνελήφθη 37χρονη αλλοδαπή μόνιμη κάτοικος από την Πολωνία για τα αδικήματα της μέθης, διασάλευσης της ειρήνης και ανησυχίας.

Τέλος, στα πλαίσια αντιμετώπισης και πάταξης της ηχορύπανσης από κέντρα αναψυχής, αλλά και της λειτουργίας κέντρων αναψυχής χωρίς τις απαιτούμενες άδειες όπως προβλέπονται από των Περί Κέντρων αναψυχής Νόμος 29/85 διενεργήθηκαν από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου συνολικά 35 καταγγελίες νυκτερινών κέντρων αναψυχής εκ των οποίων οι 11 αφορούσαν καταγγελίες για παραβίαση του Περί κέντρων αναψυχής (άδειες εκπομπής ήχου) Νόμος 50(ι)/2016, 6 χωρίς άδεια λειτουργίας από το Υφυπουργείο Τουρισμού, 8 χωρίς άδεια οινοπνευματωδών ποτών, 1 για παραβίαση ωραρίου κλεισίματος, 7 καταγγελίες για πλανοδιοπώληση, 1 καταγγελία για πώληση καπνού χωρίς άδεια και 1 καταγγελία για κάπνισμα σε δημόσιο χώρο.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση