ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απίστευτο! Στο Πουρνάρα εντοπίστηκε το δεύτερο παιδί που έψαχναν στη Νεκρή Ζώνη

Το μετέφεραν με αυτοκίνηστο στο Κέντρο Φιλοξενίας

Στο Πουρνάρα εντοπίστηκε η αδελφή του 4χρονου κοριτσιού που οι Αρχές έψαχναν και αυτό στην Νεκρή Ζώνη. Θυμίζουμε ότι το άλλο παιδάκι είχε εντοπίστεί το πρωί στην Αθηαίνου κοντά στην πράσινη γραμμή. 

Τον εντοπισμό του δεύτερου παιδιού, επιβεβαιώνει η Αστυνομία. 

Να θυμίσουμε ότι, σε συνέχεια ανακοίνωσης που είχε εκδοθεί νωρίτερα σήμερα, σχετικά με τον εντοπισμό ασυνόδευτου ανήλικου κοριτσιού σε περιοχή στην Αθηένου, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ενημερώνει ότι, σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου και τα Ηνωμένα Έθνη, το παιδί παραδόθηκε από Λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στους γονείς του, στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Αναστασία Ανθούση συγχαίρει τους Λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στο παιδί και χειρίστηκαν το περιστατικό με απόλυτο επαγγελματισμό και ευαισθησία.

Πώς μεταφέρθηκε στο Πουρνάρα 

Στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμυθιά εντοπίστηκε το κοριτσάκι, ηλικίας τριών ετών, το οποίο αγνοείτο από τα ξημερώματα της Τρίτης, στη περιοχή της νεκρής ζώνης στην Αθηένου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου «γυναίκα, παράτυπη μετανάστης, φαίνεται να πέρασε στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα την ίδια ώρα που προσπάθησαν να περάσουν οι γονείς και τα δίδυμα κορίτσια, ηλικίας τριών ετών. Ωστόσο κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες, φαίνεται ότι η γυναίκα πήρε μαζί της το ένα από τα παιδιά».

Πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως η γυναίκα και το τρίχρονο κοριτσάκι παραλήφθηκαν από άγνωστο άτομο με αυτοκίνητο το οποίο τους μετέφερε στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά».

Σημείωσε ακόμα ότι «η Αστυνομία ενημερώθηκε το απόγευμα για την παράδοση του μικρού κοριτσιού στο «Πουρνάρα». Από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το δίδυμο αδελφάκι του κοριτσιού που εντοπίστηκε γύρω στις τέσσερις σήμερα τα ξημερώματα στον δρόμο Πυροϊου – Λάρνακας, κοντά στην νεκρή ζώνη στην Αθηένου, από άνδρες των Ηνωμένων Εθνών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Χρήστος Ανδρέου είπε πως «η αλλοδαπή δίνει κατάθεση στην Αστυνομία προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε μαζί της το κοριτσάκι και ποιο ήταν το άτομο το οποίο μετέφερε τη γυναίκα και το παιδί στο «Πουρνάρα».

Υπενθυμίζεται ότι για εντοπισμό του μικρού κοριτσιού πραγματοποιούνταν έρευνες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από άνδρες της Αστυνομίας στην περιοχή της Αθηένου και μέλη των Ηνωμένων Εθνών στη νεκρή ζώνη με τη βοήθεια ελικοπτέρου.

Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης δημότες της Αθηένου καθώς και κτηνοτρόφοι της περιοχής τη βοήθεια των οποίων είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς.

«Προσπάθησαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές»

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, είπε πως «εντοπίστηκαν οι γονείς του μικρού κοριτσιού, ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας. Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως οι γονείς μαζί με τα δύο δίδυμα κοριτσάκια τους, ηλικίας 4 ετών, προσπάθησαν χθες να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, ωστόσο δεν τα κατάφεραν».

Στην προσπάθεια τους, συνέχισε, «να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, το ένα κοριτσάκι, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, κατάφερε να φτάσει στη νεκρή ζώνη, όπου και εντοπίστηκε στην περιοχή Αθηένου. Το δεύτερο κοριτσάκι δεν έχει εντοπιστεί ακόμα και καταβάλλονται προσπάθειες για ανεύρεση του».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου «οι γονείς των δύο κοριτσιών, που είναι ασιατικής καταγωγής κατάφεραν να μεταβούν στις κατεχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας και χθες προσπάθησαν να περάσουν μέσω της Αθηένου στις ελεύθερες περιοχές».

Θυμίζουμε πώς εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα από άνδρες των Ηνωμένων Εθνών να βρίσκεται μόνο του εντός της νεκρής ζώνης στην Αθηένου 4χρονο κοριτσάκι.

Οι άνδρες των Ηνωμένων Εθνών μετέφεραν το κοριτσάκι στον Αστυνομικό Σταθμό της Αθηενου, μέλη του οποίου ενημέρωσαν τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για το περιστατικό.

Λειτουργοί της Υπηρεσίας μετέβησαν στον Αστυνομικό Σταθμό για να παραλάβουν το κοριτσάκι.

Προηγούμενη ανακοίνωση Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για τον εντοπισμό ανήλικου κοριτσιού 

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για τον εντοπισμό, από μέλη των Ηνωμένων Εθνών, ασυνόδευτου ανήλικου κοριτσιού σε περιοχή της Αθηένου. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και Λειτουργός παρέλαβε το παιδί, θέτοντάς το υπό την προστασία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Στο παιδί παρέχονται εξ αρχής όλες οι υπηρεσίες φροντίδας και μέριμνας, και λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας του, με την εμπλοκή όλων των αρμόδιων επαγγελματιών στη λήψη αποφάσεων που το αφορούν.

Το ανήλικο κορίτσι θα παραμείνει υπό την ευθύνη και την επίβλεψη των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο. Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας βρίσκονται σε επικοινωνία και συντονισμό με την Αστυνομία Κύπρου και τις άλλες αρμόδιες Αρχές, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του παιδιού, έχοντας στο επίκεντρο των ενεργειών τους τη διασφάλιση του συμφέροντός του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X