ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Πάνω από 10 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Έχει προγραμματιστεί να ληφθεί και αριθμός άλλων καταθέσεων,λέει ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας

Πάνω από 10 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση διερευνά η Αστυνομία, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου Χρίστος Ανδρέου, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις και για αριθμό άλλων ενδεχόμενων καταγγελιών.

Ο κ. Ανδρέου, ο οποίος απαντούσε σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το θέμα, ανέφερε ότι «σίγουρα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες», σημειώνοντας ότι «μετά τη δημοσιότητα και την πρώτη καταγγελία, σημειώθηκε αύξηση καταγγελιών, που αφορούν θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης και διερευνούμε πάνω από 10 τέτοιες υποθέσεις».

Ήδη, είπε ο κ. Ανδρέου, έχει προγραμματιστεί να ληφθεί και αριθμός άλλων καταθέσεων, από πρόσωπα τα οποία επίσης έχουν πρόθεση να υποβάλουν κάποιες καταγγελίες.

Από τον Σεπτέμβριο 395 καταγγελίες για οικογενειακή και έμφυλη βία, 142 συλλήψεις και 4 καταδίκες

Από την έναρξη λειτουργίας ειδικών κλιμακίων για τη βία στην οικογένεια και την έμφυλη βία στις Αστυνομικές Διευθύνσεις παγκύπρια έχουν γίνει 395 καταγγελίες, 142 συλλήψεις και 4 καταδίκες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και απαντώντας σε ερώτηση για τα ειδικά κλιμάκια, που λειτουργούν για τη βία στην οικογένεια και την έμφυλη βία στις Αστυνομικές Διευθύνσεις παγκύπρια, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι τα ειδικά κλιμάκια άρχισαν να λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου, 2020 στη Λεμεσό, από την 23η Νοεμβρίου, 2020, στη Λευκωσία και από τη 15η Φεβρουαρίου, 2021 σε Λάρνακα, Αμμόχωστο και Πάφο.

Συνολικά, είπε, υπηρετούν στα κλιμάκια αυτά 49 μέλη της αστυνομικής δύναμης.

Σε ερώτηση για τον αριθμό των καταγγελιών που υποβλήθηκαν, απάντησε ότι παγκύπρια έχουν γίνει από την έναρξη λειτουργίας των κλιμακίων αυτών 395 καταγγελίες για τη βία στην οικογένεια και την έμφυλη βία. Στη Λευκωσία έγιναν 236 καταγγελίες, στη Λεμεσό 135, στη Λάρνακα 13, στην Αμμόχωστο 3 και στην Πάφο 8.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο διερεύνησης αυτών των καταγγελιών, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 142 συλλήψεις ενώ πάνω από 140 υποθέσεις έχουν πάρει τη δικαστική οδό. Σε σχέση με καταδίκες, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι έχουν υπάρξει τέσσερις καταδίκες στη Λεμεσό.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X