ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν απαντά στην Αστυνομία η τελευταία του «Ορέστη»

Μια γυναίκα απομένει για να κλείνει ο κύκλος των ερευνών

Κλείνουν ένας προς ένα οι κύκλοι των ερευνών, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση των επτά φόνων που διέπραξε ο καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς. Μετά τις «Κόκκινη Λίμνη» και λίμνη Μεμί σε Μιτσερό και Ξυλιάτο, οι ανακριτές επικεντρώνονται στον εντοπισμό όλων των γυναικών με τις οποίες ο 35χρονος ίλαρχος συνομιλούσε μέσω facebook. Οι ενδείξεις είναι θετικές, ωστόσο μυστήριο πλανιέται πάνω από την περίπτωση μιας εκ των γυναικών.


«Άναψε κερί για το μωρό. Βαστώ το στην αγκαλιά μου» (Pics)


Συγκεκριμένα, οι ανακριτικές αρχές επικεντρώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην αναζήτηση της τύχης τριών από τις γυναίκες με τις οποίες ο Μεταξάς αντάλλαζε ηλεκτρονικά μηνύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο 24News, οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν από την Αστυνομία, ανταποκρινόμενες στα μηνύματα που τους εστάλησαν, και η τύχη τους εξακριβώθηκε.

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την τελευταία εκ των τριών, ωστόσο συναντούν κάποιες δυσκολίες. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το προφίλ της εντοπίστηκε από την Αστυνομία και φαίνεται να είναι ενεργό προς άλλα προφίλ στο facebook, ωστόσο δεν έχει απαντήσει, μέχρι στιγμής, στα μηνύματα που της εστάλησαν εκ μέρους της Αστυνομίας. Οι ανακριτές έχουν κάποιες ενδείξεις, αλλά περιμένουν την δική της απάντηση για να τοποθετήσουν το τελευταίο κομμάτι και σε αυτό το παζλ.

Στερνό αντίο στις Livia και Elena

Κηδεύονται στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης στην κοινότητα του Αρεδιού της επαρχίας Λευκωσίας οι Livia Florentina και Elena Natalia Bunea, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν σε βαλίτσες στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης του Μιτσερού.


Μαζί στο στερνό αντίο Livia και Elena (Pic)


Στο στερνό αντίο δεν θα είναι μόνες, καθώς αναμένεται πως το παρών τους θα δώσουν τα μέλη της ομάδας η οποία έδινε πραγματικό αγώνα για δύο μήνες, με σκοπό τον εντοπισμό όλων των θυμάτων, δημοσιογράφοι, που από την πρώτη στιγμή κάλυπταν τις έρευνες και βίωναν τις αντίξοες συνθήκες και την εναλλαγή έντονων συναισθημάτων. Εκεί θα βρίσκεται, φυσικά, και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, καθώς και τα μέλη της ιδιωτικής εταιρείας που συνέδραμε με δύτες και εξοπλισμό τις έρευνες, Brasal Marine Services.

Το κράτος δεσμεύτηκε να καλύψει όλα τα έξοδα της κηδείας, όπως και για την κατασκευή των τάφων, γεγονός που ανακοίνωσε και επίσημα:

«Σχετικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 15 Μαΐου 2019, διευκρινίζεται ότι η έγκριση για κάλυψη των εξόδων των κηδειών των θυμάτων του φερόμενου κατά συρροή δολοφόνου, συμπεριλαμβάνει και την κατασκευή τάφου και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται η διοργάνωση εράνων γι’ αυτό τον σκοπό».


Μήνυμα συγκίνησης από τον Μάρκο Τράγκολα (Pic)


Η συνέχεια για τον Μεταξά

Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αρχικά, με το που εντοπίστηκε η σορός, ότι ο Μεταξάς υπέδειξε νέο σημείο, «γέννησαν» εύλογα ερωτήματα, σε σχέση με το αν ο ίδιος έπαιζε τόσο καιρό με την Αστυνομία, όσον αφορά στην πρώτη υπόδειξη στην οποία προέβη. Αυτό, ευλόγως και πάλι, οδήγησε στο ερώτημα που ταλανίζει ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία εξ αρχής, στο αν ο κύκλος αίματος έχει κλείσει.

Πληροφορίες που εξασφάλισε το 24News αναφέρουν ότι το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε η Sierra δεν απέχει πολύ από αυτό που υπέδειξε αρχικά ο 35χρονος. Χαρακτηριστικά, μας αναφέρθηκε ότι πολύ πιθανόν να είχε μετακινηθεί στον βυθό, λόγω διαφόρων παραγόντων.

Όσον αφορά στην ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης που θα ζητήσει η Αστυνομία την Παρασκευή, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτιμάται πως θα είναι και το τελευταίο, εκτός και αν, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει προκύψει οποιοδήποτε νέο στοιχείο που θα χρειάζεται περαιτέρω χρόνο διερεύνησης. Εξάλλου, αναμένεται η ταυτοποίηση της σορού, καθώς και άλλες εξετάσεις, προκειμένου να τεκμηριωθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η υπόθεση.

Η ίδια πηγή, σε ερώτησή μας αν φαίνεται ότι η υπόθεση οδεύει προς το τέλος της, απάντησε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν φαίνεται να προκύπτει οτιδήποτε άλλο, αλλά πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για την οποία πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια κατά την διερεύνησή της.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X