ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομολόγησε - Έβαλε φωτιά στο Δικαστήριο Λεμεσού

Προέκυψε εξέλιξη από τη δικαστική διαδικασία

24news team

Τον εμπρησμό του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού που διαπράχθηκε στις 21 Ιουλίου του 2021, ομολόγησε πρόσωπο που κατηγορείται για την υπόθεση εργαστηρίου παραγωγής μεθαμφεταμίνης που εντοπίστηκε και ξηλώθηκε από τις Αρχές στην Λεμεσό. Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ομολόγησε την Τετάρτη (13/4) ενώπιον Δικαστηρίου.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τη φωτιά που τέθηκε κακόβουλα σε αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου της πόλης, όπου χρησιμοποιείτο για φύλαξη τεκμηρίων από υποθέσεις. Η φωτιά κατέστρεψε τεκμήρια τεσσάρων υποθέσεων, με τις δύο εξ αυτών να είναι σοβαρότατες και να αφορούν υποθέσεις ναρκωτικών. Η μια αφορούσε τον εντοπισμό 645 κιλών ecstasy σε φουκούδες περί τα τέλη του 2019 και η άλλη ήταν η υπόθεση εργαστηρίου παραγωγής μεθαμφεταμίνης.

Μεταξύ των όσων καταστράφηκαν ήταν, server του Δικαστηρίου, μια φουκού, δύο κυνηγετικά όπλα, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών (crystal ice), έγγραφα και άλλα.

Σύμφωνα με όσα είχαν ακουστεί στο Δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης για την υπόθεση του εμπρησμού, 28χρονος καταγράφεται στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του χώρου την επίμαχη στιγμή του εμπρησμού, μαζί με άλλο πρόσωπο, ενώ άλλη μαρτυρία τον «δίνει» ότι ήταν στο σημείο εκείνη την ώρα. Θυμίζουμε ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες η Αστυνομία είχε εντοπίσει τις κινήσεις των δραστών που είχαν καταγραφεί σε κλειστά κυκλώματα.

Επίσης, ο 28χρονος που συνελήφθη φέρεται να ήταν το πρόσωπο που αγόρασε την μεταλλική σκάλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να ανέβουν από την εξωτερική πλευρά του κτηρίου, στην αίθουσα που έβαλαν φωτιά. Μάλιστα, μετά τον εμπρησμό, οι δράστες άφησαν την εν λόγω σκάλα στο σημείο και τράπηκαν σε φυγή, με την Αστυνομία να διενεργεί εξετάσεις σε αυτή.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί επίσης ένας 33χρονος και μια 23χρονη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Η Lidl Κύπρου για ακόμα μία χρονιά υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ