ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οικογενειακή τραγωδία: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο 59χρονος

Είναι σε θέση να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία

24news team

Εξετάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (11/2) ο 59χρονος που συνελήφθη για τον φόνο της 52χρονης Ανδρούλας Αβραξίδου και του 20χρονου Στέλιου Γιάγκου. Πρόκειται για τον σύζυγο και τον πατέρα των θυμάτων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 59χρονος παρά το ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την ψυχική του υγεία, διαπιστώθηκε ότι είναι σε θέση να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία και αναμένεται άμεσα να γίνει η διαδικασία για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Θυμίζουμε ότι ο 59χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά την σύλληψή του, αφού διαπιστώθηκε ότι στα χέρια του έφερε εκδορές.

Επεισοδιακή η σύλληψή του

Ο 59χρονος εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στην περιοχή των Χαλεπιανών στο Τσέρι. Στην θέα των αστυνομικών πρόταξε μαχαίρι και τους επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις, προβάλλοντας και αντίσταση στη σύλληψη, ωστόσο με την ανάλογη βία τα μέλη της Δύναμης του πέρασαν χειροπέδες.

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 59χρονου μετά από πληροφορίες που έλαβε, σχετικά με χώρους που σύχναζε ο ύποπτος. Ο 59χρονος ακολούθως οδηγήθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω τραυμάτων που διαπιστώθηκε ότι έφερε. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε να φέρει εκδορές και αίματα στα χέρια του, τα οποία μερικά εξ αυτών φαίνεται να προκάλεσε μόνος του με το μαχαίρι που κρατούσε, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο άλλα να προκλήθηκαν κατά την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας εντός του σπιτιού.

Η Αστυνομία αναμένεται να διερευνήσει και το ενδεχόμενο το μαχαίρι που πρόταξε ο ύποπτος να είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε και για την δολοφονία των της 52χρονης και του 21χρονου γιου της.

Το φονικό

Ήταν γύρω στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (11/2) όταν η δίδυμη αδελφή της άτυχης 52χρονης Ανδρούλας Αβραξίδου, άκουσε φωνές ενώ βρισκόταν σπίτι της και έσπευσε να δει τι συνέβη, αντικρίζοντας φρικτό θέαμα. Αυτή, μαζί με άλλους γείτονες είδε την αδελφή της και τον Στέλιο Γιάγκου, το ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας νεκρούς από μαχαιριές, ενώ ο άλλος γιος κατάφερε να γλιτώσει με τραύματα.

Η άτυχη 52χρονη, εντοπίστηκε από γείτονες στην αυλή του σπιτιού, ενώ ο 21χρονος γιος της στον διάδρομο. Σημειώνεται επίσης ότι εντός της οικίας επικρατούσε χάος, αφού εντοπίστηκε να είναι σε ακαταστασία.

Ο πατέρας της οικογένειας, από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ως βασικός ύποπτος για την διάπραξη του εγκλήματος, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να διαφύγει από την σκηνή με το όχημά του. Εντοπίστηκε αργότερα και συνελήφθη.

Στις έρευνες της Αστυνομίας, συνέδραμε και το ελικόπτερο της Δύναμης, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το όχημα του υπόπτου τα στοιχεία του οποίου είχαν δοθεί και στην δημοσιότητα, με σκοπό να προκύψει οποιαδήποτε μαρτυρία.

Στην σκηνή του εγκλήματος δεν εντοπίστηκε το φονικό μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Ο Βοηθός Αρχηγού Αστυνομίας Επιχειρήσεων Δημήτρης Δημητρίου, σε δηλώσεις του από τη σκηνή ανέφερε: «Δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά από μια οικογενειακή τραγωδία, Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής υπό διερεύνηση στοιχεία, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 06:00 το πρωί, όταν ο 59χρονος φερόμενος δράστης επέφερε θανάσιμα τραύματα στην σύζυγό του και στο γιο του. Στην συνέχεια τραυμάτισε το μεγαλύτερο γιο, 25 ετών με μαχαίρι και με καλώδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

Μίλησε στους ανακριτές ο 25χρονος επιζώντα

Τραυματισμένος αλλά σε κατάσταση εκτός κινδύνου, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται ο γιος της οικογένειας που παρά την επίθεση που δέχθηκε κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του δράστη.

Ο 25χρονος νοσηλεύεται στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας φέρει τραύματα στον λαιμό. Όπως ισχυρίστηκε, ο πατέρας του προσπάθησε να τον πνίξει με καλώδιο και να τον μαχαίρωσε στον λαιμό. Αυτός ήταν που ανέφερε και στις Αρχές ότι τίποτα προηγουμένως, δεν προμήνυε το κακό που θα συνέβαινε. Το βράδυ και μέχρι την ώρα του ξεσπάσματος του πατέρα του, ήταν όλα ήρεμα και ήσυχα στο σπίτι, ισχυρίστηκε.

Ο 25χρονος αναμένεται να δώσει και συμπληρωματική κατάθεση όταν το επιτρέψει η υγεία του. Η κατάθεσή του, θεωρείται «κλειδί» για την υπόθεση, αφού ήταν αυτός που είδε με τα μάτια του όλα όσα συνέβησαν εντός του σπιτιού.

Πολλαπλές μαχαιριές στα θύματα

Στην σκηνή του εγκλήματος, κλήθηκαν για αυτοψία οι Ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου. 

Όπως διαπιστώθηκε, τα δύο θύματα φέρουν πολλαπλές μαχαιριές σε διάφορα μέρη του σώματός τους. Θυμίζουμε ότι ο 21χρονος γιος εντοπίστηκε εντός του σπιτιού, ενώ η 52χρονη στην αυλή. 

Την Παρασκευή (12/2) αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της Ανδρούλας Αβραξίδου και του παιδιού της, Στέλιου Γιάγκου.

Από Ιατροδικαστική εξέταση πέρασε και ο 25χρονος, αλλά και ο 59χρονος αφού στο σώμα του εντοπίστηκαν εκδορές που φέρεται να προκάλεσε μόνος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X