ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οικογενειακά εγκλήματα που καθήλωσαν την Κύπρο

Διαπληκτισμοί που κατέληξαν σε στυγερούς φόνους τα τελευταία χρόνια

Οι καβγάδες που εκτυλίσσονται σε στυγερά εγκλήματα, μια διαφωνία που μπορεί να επιφέρει το μοιραίο, μένει για πάντα στην μνήμη των συγγενών αλλά και της κοινής γνώμης.  Η πιο συγκλονιστική τραγωδία που έχει να κάνει με οικογενειακό περιβάλλον ήταν αυτή που 41χρονος πατέρας σκόρπισε τον θάνατο και στην συνέχεια έβαλε τέρμα στην ζωή του.

Κάποιες από τις πιο συγκλονιστικές οικογενειακές τραγωδίες που εκτυλίχθηκαν στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, συλλέξαμε και παραθέτουμε στην συνέχεια.


Ύψωνας: Οκτώ χρόνια στη φυλακή ο μητροκτόνος


Ο καβγάς που κατέληξε σε φόνο

Η υπόθεση φόνου της 43χρονης Δ.Π. προκάλεσε σοκ στην επαρχία Λευκωσίας τον Φεβρουάριο του 2004. Το πτώμα της εντοπίστηκε απανθρακωμένο σε χωράφι.

Το έγκλημα το διέπραξε η ανιψιά της 43χρονης αφού μετά από καβγά που είχαν μεταξύ τους έφερε τον θανάσιμο τραυματισμό της Δ.Π. Στη συνέχεια την μετέφερε σε χωράφι όπου περιέλουσε το πτώμα της 43χρονης με βενζίνη.

Η Ε.Ν. ομολόγησε στις Αρχές ότι προτού κάψει την άτυχη γυναίκα της αφαίρεσε το εσώρουχο, το παντελόνι και τις παντόφλες, για να τις κρατήσει ως ενθύμιο. Η Ε.Ν. εξομολογήθηκε το φρικτό έγκλημα στην αδερφή της.

Πατέρας σκότωσε τον γιο του με τσάπα

Στις 22 Ιουλίου του 2006, σημειώθηκε ακόμη μια οικογενειακή τραγωδία. Πατέρας σκότωσε τον γιο του μετά από καβγά, χτυπώντας τον στο κεφάλι με τσάπα.

Ο γιος επιστρέφοντας στο σπίτι από έξοδο, έψαχνε τα κλειδιά και τις πιστωτικές κάρτες και δεν τα έβρισκε. Σε κάποια φάση τα αίματα άναψαν μεταξύ πατέρα και γιου και έτσι ο καβγάς κατέληξε σε τραγωδία.

Δολοφόνησε την αδερφή της

Το πρωί της 15ης Αυγούστου 2008, μέλη της αστυνομικής δύναμης τέθηκαν σε συναγερμό μετά από πληροφορία για τραυματισμένο πρόσωπο σε σπίτι στην επαρχία Λευκωσίας.

Πάνω από το πτώμα η 29χρονη δασκάλα Ε.Ζ. και η μεγαλύτερη αδερφή της, η οποία υπέδειξε στους αστυνομικούς ότι λίγα λεπτά πριν η 29χρονη είχε πυροβολήσει την 25χρονη αδελφή τους, η οποία κειτόταν στο πάτωμα.

Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της Ε.Ζ. προήλθε από δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι. Στο δωμάτιο της 29χρονης βρέθηκε κυνηγετικό όπλο ΔΟΚΟ, με το οποίο έγινε το φονικό.

Η 29χρονη ομολόγησε ότι η ίδια τράβηξε την φονική σκανδάλη που έστειλε στον τάφο την αδελφή της.

Απίστευτη τραγωδία - Πυροβόλησε την γυναίκα του και την κόρη του

Μια απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2014 σε περιοχή της Λευκωσίας. Ο 41χρονος Α.Π. περίμενε την εν διαστάσει σύζυγό του, ηλικίας 35 χρόνων μαζί με τα δύο παιδιά τους ηλικίας 9 και 14 χρόνων στην οικία της μητέρας του. Όταν το αυτοκίνητο με την πρώην σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους έφτασε στο σπίτι, ο 41χρονος σε κατάσταση αμόκ βγήκε και πρόταξε στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3.

Μετά από έντονη λογομαχία που είχε με την 35χρονη, ο 41χρονος άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα η εν διαστάσει σύζυγος του να πέσει νεκρή.

Ο 41χρονος δεν σταμάτησε εκεί, αφού στη συνέχεια σκότωσε εν ψυχρώ την 9χρονη κόρη του ενώ πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 14χρονο γιο του. Στη συνέχεια έβαλε τέρμα στην ζωή του.

Ανιψιός σκότωσε τους θείους του για μια πρόσκληση 

Τα πτώματα των ηλικιωμένων βρήκε συγχωριανός τους που μαζί με άλλους αναζητούσε το ζευγάρι, αφού δεν έδωσαν σημεία ζωής από τις προηγούμενες μέρες.

Τα θύματα, βρέθηκαν σε μικρή αποθήκη στο περβόλι τους, τον Μάιο του 2015. Μετά από έρευνες της αστυνομίας, διαφάνηκε ότι δράστης του φονικού, ήταν ο 30χρονος ανιψιός του ζεύγους, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο δράστης πήρε το όπλο και σκότωσε θεία και θείο γιατί δεν τον είχαν προσκαλέσει στη βάφτιση δισέγγονου των θυμάτων.

Πατέρας δολοφόνησε τον γιο του για το αυτοκίνητο

Πατέρας σκότωσε τον γιο του τον Οκτώβριο του 2015 σε χωρίο στην Επαρχία Λεμεσού. Αφορμή ήταν όταν ο γιος του ήθελε να πάρει το αυτοκίνητο και ο πατέρας δεν του το έδινε. Ο έντονος διαπληκτισμός κατέληξε σε φονικό, όταν ο πατέρας πυροβόλησε τον ίδιο του τον γιο. Το όλο τραγικό περιστατικό συνέβη μπροστά στον δεύτερο του γιο, ο οποίος μετά τον πυροβολισμό προσπάθησε να του αρπάξει το όπλο.

36χρονος μαχαίρωσε την μητέρα του

36χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 65χρονη μητέρα του στο σπίτι του στην Λευκωσία, τον Νοέμβριο του 2016.

Ο δράστης παραδόθηκε στις 08:30 το πρωί στον Σταθμό Αγίου Δομετίου, όπου ανέφερε ότι μαχαίρωσε τη μητέρα του. Η Αστυνομία έφτασε στη σκηνή αμέσως μετά, αλλά η 65χρονη ήταν ήδη νεκρή.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο δολοφόνος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X