ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο πληθωρισμός του Αγίου Βαλεντίνου - Που παρατηρούνται οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Στατιστική Υπηρεσία

ΚΥΠΕ

Πληθωρι(στι)κή αγάπη με αύξηση από 0,7% μέχρι 9,7% στις τιμές βασικών προϊόντων/υπηρεσιών της σημερινής ημέρας της αγάπης (Αγίου Βαλεντίνου), σε σύγκριση με πέρσι, παρουσιάζουν τα στοιχεία που αφορούν τον μήνα Ιανουάριο του 2024 και τα οποία συγκέντρωσε η Στατιστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, «ο πληθωρισμός ανεβάζει τις τιμές σχεδόν σε κάθε είδος που θεωρείται βασικό στοιχείο της ημέρας».

Τη μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό 9,7% σημειώνουν οι τιμές των κοσμημάτων, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023 και ακολουθούν οι τιμές των ξενοδοχείων και μοτέλ με ετήσια αύξηση 9,5%, οι τιμές στις σοκολάτες 7,7% και οι τιμές κομμωτηρίων για γυναίκες κατά 6,3%.

Αύξηση 5,7% καταγράφεται στις προσωπικές θεραπείες περιποίησης, 5,6% στις τιμές εστιατορίων και καφετεριών, 5,2% στα φυτά και στα άνθη και αύξηση 3,8% στα είδη ζαχαροπλαστείου.

Μικρότερες ετήσιες αυξήσεις σημειώνουν οι τιμές κρασιού κατά 2,1%, οι τιμές στα ενδύματα για γυναίκες κατά 1,6%, οι τιμές σε ανδρικά ενδύματα κατά 1% και οι τιμές στα ρολόγια κατά 0,7%.

Μείωση κατά 0,1% σημειώνουν οι τιμές στους κινηματογράφους, θέατρα και συναυλίες και κατά 3,4% οι τιμές στα χαρτικά είδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση