ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκκληση Δήμου Έγκωμης για τα φαινόμενα δυσοσμιών

Ο Δήμος Έγκωμης καλεί τα αρμόδια Υπουργεία να προβούν στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων, για προστασία των οικιστικών περιοχών

Ο Δήμος Έγκωμης καλεί τα αρμόδια Υπουργεία να προβούν στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων, για προστασία των οικιστικών περιοχών από επαναλαμβανόμενα φαινόμενα δυσοσμιών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή τη δυσοσμία που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες σε αρκετές περιοχές της Λευκωσίας και προερχόταν από τα κατεχόμενα, ο Δήμος Έγκωμης ανακοινώνει ότι εστίες που προκαλούν δυσοσμία υπάρχουν και σε πολύ κοντινές με τις οικιστικές μας ζώνες περιοχές, οι οποίες υποφέρουν εδώ και χρόνια από δυσοσμίες.

Όπως αναφέρει «παρά τα κατά καιρούς διαβήματα και διαμαρτυρίες του Δήμου και των δημοτών τόσο της Έγκωμης, όσο και παρακείμενων δήμων, οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν λάβει οιαδήποτε μέτρα, για επίλυση του προβλήματος».

Συγκεκριμένα, σημειώνει, «σε έδαφος που παραχωρήθηκε στις Αγγλικές Βάσεις, κοντά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας και δίπλα από τα δημοτικά κοιμητήρια Έγκωμης και Λακατάμιας και κοντά σε οικιστικές ζώνες, λειτουργεί μάντρα αιγοπροβάτων».

Αναμένει από το Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί στα κατάλληλα διαβήματα, ώστε η εν λόγω μάντρα να μετακινηθεί, ενώ σημειώνει ότι σε πολύ κοντινή απόσταση από τη μάντρα, γίνεται τώρα διαχωρισμός νέων οικιστικών οικοπέδων.

Παράλληλα, ο Δήμος Έγκωμης έχει εγείρει προ πολλών ετών στο αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας και την ανάγκη μετακίνησης χοιροστασίων από την περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Προσθέτει πως το θέμα αυτό ήγειρε έντονα για πρώτη φορά ο Δήμος Έγκωμης πριν 13 χρόνια σε ειδική σύσκεψη που έγινε τότε στο Υπουργείο Γεωργίας και παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν από τότε, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Πηγή : KΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X