ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το απόλυτο χάος στη Λεμεσό - Βανδαλισμοί, τραυματισμοί, συλλήψεις (pics,vid)

13 συλλήψεις, πέντε τραυματίες

24news team

Το απόλυτο χάος σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (1/9) στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια της πορείας κατά των μεταναστών. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή (σ.σ Μόλο) προσπάθησαν να ελέγξουν την κατάσταση η οποία, ωστόσο, εκτροχιάστηκε με τα επεισόδια να επεκτείνονται προς το κέντρο της πόλης. Κουκουλοφόροι πετώντας μολότοφ, κροτίδες και δακρυγόνα προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, οχήματα και κάδους απορριμμάτων σκορπώντας τον τρόμο στους πολίτες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη μετά τα όσα απαράδεχτα διαδραματίστηκαν. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Προεδρικό Μέγαρο και σε αυτήν παρακάθισαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης και η ηγεσία της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναγνωρίστηκε η αποτυχία του χθεσινού επιχειρησιακού πλάνου από πλευράς Αστυνομίας και προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα επεισόδια οι αρμόδιες αρχές θα προβούν τάχιστα σε αναθεώρηση και κατάρτιση νέων επιχειρησιακών διαδικασιών.

Χειροπέδες σε 13 πρόσωπα - 5 τραυματίες 

Μέχρι στιγμής η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 13 προσώπων, οι 12 εξ αυτών για αυτόφωρα αδικήματα ενώ συνελήφθη και ο φερόμενος διοργανωτής της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες είναι από 16 μέχρι 50 χρόνων, ενώ το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού αποφάσισε την τετραήμερη κράτησή τους. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και κρατούμενος με βραχιολάκι.  Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν πέντε άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες πήραν εξιτήριο. 

Προκάλεσαν χάος οι κουκουλοφόροι

Όπως ανάφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, πυροσβεστικά οχήματα κλήθηκαν για κατάσβεση φωτιάς σε αυτοκίνητο στην οδό Σπύρου Αραούζου, ενώ ζημιές από φωτιά υπέστησαν υαλοπίνακες εισόδου και το εσωτερικό δυο καταστημάτων στην διασταύρωση των οδών Ανεξαρτησίας και Σπύρου Αραούζου.

Επιπρόσθετα, ζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά σε ηλεκτρικό πάνελ φώτων τροχαίας στην οδό Αγίας Ζώνης με Θεσσαλονίκης και σε μεγάλο πλαστικό σκυβαλοδοχείο στην οδό Ανεξαρτησίας, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, προκαλώντας παράλληλα ζημιές στη βιτρίνα

 Πηγή: Facebook/Φώτο Κόκος

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι προγραμματισμένη πορεία ενάντια στη ρατσιστική βία με αφετηρία τον χώρο στάθμευσης του Εναέριου. 

Καταδικάζει τα επεισόδια ο Δήμαρχος Λεμεσού

Είναι ανεπίτρεπτο μια σύγχρονη πόλη να βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας, αναφέρει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, καταδικάζοντας τα χθεσινοβραδινά έκτροπα που σημειώθηκαν κατά την πορεία διαμαρτυρόμενων για το μεταναστευτικό.

Ο Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε το βράδυ την περιοχή του μόλου, όπου καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές σε υποστατικά και οχήματα, αναφέρει πως «είναι παντελώς ανεπίτρεπτο μια σύγχρονη πόλη να τίθεται σε καθεστώς πολιορκίας, να προκαλούνται χιλιάδων ευρώ ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες και να κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές».


«Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους οφείλουν να προστατεύσουν τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες με τρόπο δυναμικό και αποτελεσματικό, τόσο σε προληπτικό όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο», προσθέτει.

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι «αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, η κατάσταση θα καταστεί ανεξέλεγκτη με επικίνδυνες και ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή» και διαμηνύει πως «αυτό, ως κοινωνία, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε ποτέ».

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση