ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νηπιαγωγεία: Μη υπαρκτός ο λογαριασμός που απειλεί

Φαίνεται να είναι μια… καλοστημένη κακόγουστη φάρσα!

24news team

Από χώρα της Αφρικής φαίνεται, σύμφωνα με εξετάσεις της Αστυνομίας, να αποστέλλονται τα απειλητικά emails που αναστατώνουν τα νηπιαγωγεία του νησιού τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας κ. Χρίστο Ανδρέου, ο λογαριασμός που χρησιμοποιεί ο αποστολέας φαίνεται να μην είναι υπαρκτός. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα να πρόκειται για μια κακόγουστη φάρσα.

Πάντως, θυμίζουμε ότι, σχετικά emails στάλθηκαν από την Πέμπτη (4/2) σε επτά νηπιαγωγεία της Επ. Λευκωσίας, ενώ το πρωί της Παρασκευής (5/2), 8ο email είχε «στόχο» νηπιαγωγείο στη Λεμεσό. Πιθανότατα να υπάρξει και συνέχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιεχόμενο του email είναι το ίδιο, ενώ πρόκειται για τον ίδιο αποστολέα.

Τι ζητά ο αποστολέας

Τα απανωτά «κτυπήματα» του αποστολέα φαίνεται πως είχαν τον ίδιο σκοπό και η Αστυνομία έχει λόγους να πιστεύει ότι πίσω από τα emails κρύβεται το ίδιο πρόσωπο. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα στάλθηκαν από τον ίδιο λογαριασμό, ενώ είναι και ακριβώς ίδιο το περιεχόμενο.

Ο αποστολέας των απειλητικών μηνυμάτων μέσω αυτών, φέρεται να ζητά μεγάλο χρηματικό ποσό ύψους 80 χιλιάδων αλλά σε μορφή bitcoin. Όπως υποστηρίζει, αν δεν εισπράξει το ποσό, θα ανατινάξει τα εν λόγω κτήρια.

Άγνωστο γιατί «κτυπά» νηπιαγωγεία

Πονοκέφαλο προκαλεί και στις Αρχές ο λόγος που ο δράστης επέλεξε να απειλεί νηπιαγωγεία. Προς το παρών, δεν έχει προκύψει κάποια ένδειξη προς τις Αρχές και είναι κάτι που διερευνάται.

Πάντως, πιστεύεται ότι ο δράστης ίσως να θεώρησε ως εύκολο στόχο τους συγκεκριμένους χώρους, εξαιτίας της παρουσίας παιδιών, ωστόσο προκαλεί μεγάλη ανησυχία τόσο στις Αρχές, όσο και στους γονείς των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς.

Το δεδομένο είναι ότι ο δράστης καταφέρνει να αναστατώνει και να ταλαιπωρεί αστυνομικούς και πυροτεχνουργούς που «τρέχουν» για εκκενώσεις κτηρίων και εξετάσεις, αλλά και όσους βρίσκονται εντός των νηπιαγωγείων. 

Το ευτύχημα είναι ότι σε καμία από τις περιπτώσεις δεν εντοπίζεται το οτιδήποτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X