ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απειλές σε νηπιαγωγεία: Ζητά 80 χιλιάδες bitcoin ο δράστης

Ίδιος αποστολέας, ίδιες οι απειλές

24news team

Δύο νηπιαγωγεία στην περιοχή Αγίου Δομετίου και Μετοχίου στην Λευκωσία, έπεσαν θύματα απειλών από αγνώστους την Πέμπτη (4/2).

Τα δύο νηπιαγωγεία, δέχθηκαν απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα (emails) για τοποθέτηση βόμβας στα κτήρια όπου στεγάζονται.

Το πρώτο «κτύπημα»

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία, μετά από πληροφορία για τοποθέτηση βόμβας σε νηπιαγωγείο στην Λευκωσία. Συγκεκριμένα, στο νηπιαγωγείο έφτασε ένα μήνυμα μέσα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απειλούσε άμεσα ότι αν δεν εισπράξει ένα μεγάλο ποσό, θα ανατίναζε το κτήριο.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας και πυροτεχνουργού που κλήθηκαν και έφτασαν στο σημείο, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε και τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς επέστρεψαν στις τάξεις τους.

Δεν κόπασε ο ντόρος και… επανήλθαν!

Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα γύρω στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας, διαπιστώνεται ότι και δεύτερο νηπιαγωγείο σε σχετικά κοντινή περιοχή, έχει λάβει παρόμοιο email, προκαλώντας εκ νέου αναστάτωση.

Μέλη της Αστυνομίας και πυροτεχνουργός έσπευσαν εκ νέου για εξετάσεις, χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε ξανά.

Τι ζητά ο αποστολέας:

Τα δύο «κτυπήματα» του αποστολέα φαίνεται πως είχαν τον ίδιο σκοπό και η Αστυνομία έχει λόγους να πιστεύει ότι πίσω από τα emails κρύβεται το ίδιο πρόσωπο. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα στάλθηκαν από τον ίδιο λογαριασμό, ενώ είναι και ακριβώς ίδιο το περιεχόμενο. 

Ο αποστολέας των απειλητικών μηνυμάτων μέσω αυτών, φέρεται να ζητά μεγάλο χρηματικό ποσό ύψους 80 χιλιάδων αλλά σε μορφή bitcoin. Όπως υποστηρίζει, αν δεν εισπράξει το ποσό, θα ανατινάξει τα εν λόγω κτήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X