ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο κρούσμα με παιδί της Ειδικής Στήριξης σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας

Το άφησαν ανεξεταστέο σε τρία μαθήματα

Γιάννος Λύτρας

Μετά τον σάλο που ξέσπασε μετά την είδηση ότι 13χρονη με σύνδρομο Down έμεινε ανεξεταστέα στα μαθηματικά σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, ακόμα ένα κρούσμα παρόμοιας αντιμετώπισης μαθητή έρχεται στο φως της δημοσιότητας, ξανά από σχολείο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας, Χαράλαμπο Διονυσίου, υπήρξε καταγγελία ενώπιόν του ότι σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, συγκεκριμένος μαθητής έμεινε ανεξεταστέος σε τρία μαθήματα.

Οι Γονείς καλούν το Υπουργείο Παιδείας να δώσει σαφείς οδηγίες, ούτως ώστε τα παιδιά να έχουν τα ίδια δικαιώματα, σύμφωνα με τον κ. Διονυσίου

Πρόκειται για μαθητή της Ειδικής Στήριξης, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα ελλειμματικής προσοχής, σύμφωνα με τον κ. Διονυσίου. Το παιδί δεν πέρασε, μεταξύ άλλων, στο μάθημα της Ιστορίας, γεγονός αδιανόητο, καθώς πρόκειται για ένα μάθημα του οποίου η ύλη απαιτεί ικανότητες απομνημόνευσης. Ο κ. Διονυσίου αναρωτήθηκε πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, από την στιγμή που είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω παιδί.

Οι γονείς του παιδιού κάλεσαν τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας να μεταβεί στο σχολείο, ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Διευθυντή, ενώ θα υπάρξει και επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για διαμαρτυρία. Θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία, όσον αφορά τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο να γίνονται διακηρύξεις για σκοπούς λαϊκισμού. Αυτές οι διακηρύξεις θα πρέπει να γίνονται πράξη, είπε με νόημα. 

Ακολούθως, έστειλε το μήνυμα ότι δεν είναι η λύση το να σπεύδουν οι αρμόδιοι να δώσουν λύσεις μετά από ένα συμβάν, τρέχοντας πίσω από τα γεγονότα, αλλά το Υπουργείο Παιδείας να δώσει σαφείς οδηγίες χειρισμού για όλα τα παιδιά, καθώς έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Διονυσίου ανέφερε ότι για την περίπτωση της 13χρονης, έχουν σταλεί επιστολές στο Υπουργείο Παιδείας, από το οποίο αναμένονται απαντήσεις και διευθέτηση του θέματος.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιάννος Λύτρας

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X