ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο... comeback της εστίασης - Δεν ανοίγουν όλοι

Από 1η Ιουνίου θα επιτρέπεται και η λειτουργία των εσωτερικών χώρων στους χώρους εστίασης

24news team

Επαναλειτουργεί η εστίαση μετά το αιφνίδιο κλείσιμο των έκτακτων μέτρων που επιβλήθηκαν από τις 26/4.

Η εστίαση ανοίγει από 10 Μαϊου αλλά με όρους, αφού από την 1η Ιουνίου θα επιτρέπεται η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων στους χώρους εστίασης.

Θυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα 10/5 καταργούνται τα SMS ωστόσο παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας. 

Έτσι ανοίγει η εστίαση:

-Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εξωτερικών χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρoι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ), στη βάση του ισχύοντος πρωτοκόλλου.

Οι θαμώνες θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους Coronapass.

Από 1η Ιουνίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων στους χώρους εστίασης.

Παραμένει η αναστολή της λειτουργίας των:

-νυχτερινών κέντρων

-δισκοθηκών, κέντρων διασκέδασης και μουσικοχορευτικών χώρων

Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των χώρων εστίασης:

  •  Η λειτουργία των χώρων εστίασης επιτρέπεται μέχρι τις 10.45 το βράδυ.
  • Η λειτουργία και χρήση των μπαρ εντός και εκτός των χώρων εστίασης, περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την προπαρασκευή φαγητών ή ποτών από τους εργαζόμενους και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση από το μπαρ, με εξαίρεση τα καφέ που σύμφωνα με τη λειτουργία τους το κοινό εξυπηρετείται άμεσα από το χώρο παρασκευής των ροφημάτων. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στη γραμμή αναμονής/εξυπηρέτησης στον εσωτερικό χώρο να μην υπερβαίνει τα 10 άτομα.
  • Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους των χώρων εστίασης.
  • Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται υποχρεωτικά και αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα (μόνο καθήμενοι). Ο μέγιστος αριθμός προσώπων ανά τραπέζι είναι τα 8 άτομα.
  • Οι εργαζόμενοι οφείλουν να φέρουν υποχρεωτικά μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια εργασίας (με εξαίρεση τους ψήστες). Η χρήση της μάσκας από πελάτες επιβάλλεται κατά την προσέλευση σε ένα χώρο αναψυχής αλλά και κατά την όποια μετακίνηση τους εντός του χώρου αλλά και κατά την αποχώρηση του.
  • Δεν επιτρέπεται η λειτουργία παιδότοπων (εσωτερικούς ή εξωτερικούς) σε χώρους εστίασης.
  • Ανεξάρτητα με το είδος της προσφερόμενης μουσικής, απαγορεύεται ο χορός, και όλοι οι θαμώνες θα πρέπει να εξυπηρετούνται καθήμενοι και να μην περιφέρονται άσκοπα. Βασικό κριτήριο για σκοπούς ελέγχου/καταγγελιών, είναι κατά πόσον οι θαμώνες είναι όρθιοι και χορεύουν.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X