ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δύο Κύπριοι με χειροπέδες για τους πυροβολισμούς στο σπίτι «Μαύρου»

Ο 38χρονος είχε πέσει θύμα απόπειρας φόνου από τον «Χάμπουργκερ»

24news team

Από τη συντονισμένη επιχείρηση του ΤΑΕ Λαρνακας με την βοήθεια μελών του ΕΑΟ που διενεργήθηκε την Τρίτη (29/6) προέκυψαν 5 συλλήψεις που εκτελέστηκαν με εντάλματα ενώ καταζητείται ακόμη ένας που φαίνεται ότι απουσιάζει στο εξωτερικό (Δες ΕΔΩ). Τα δύο από τα πέντε πρόσωπα που συνελήφθησαν φαίνεται να σχετίζονται με την υπόθεση ρίψης πυροβολισμών εναντίον της κατοικίας του Κωνσταντίνου Χαραλάμπους, άλλως Μαύρος.

Οι συλληφθέντες είναι δύο Ελληνοκύπριοι ηλικίας 26 και 30. Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Ά και εκρηκτικών υλών.

Η υπόθεση που διερευνάται είναι σε σχέση με την ρίψη πυροβολισμών με αυτόματο πυροβόλο όπλο εναντίον κατοικίας την 19/2/2021.

Οι πυροβολισμοί και η καταδίκη «Χάμπουργκερ»

Θύμα απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2019, ήταν ο 38χρονος που τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/2) έγινε στόχος άλλης μιας εγκληματικής ενέργειας. Για την υπόθεση τότε συνελήφθη ο Χαράλαμπος Χρυσάνθου 37 ετών, έπειτα από δική του ομολογία ενώ ενέπλεξε και τον βαρυποινίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο.

Ο 37χρονος γνωστός και ως «Χάμπουργκερ» καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου, τόσο για την απόπειρα φόνου εναντίον του 38χρονου, όσο και για την απόπειρα φόνου άλλου επιχειρηματία στην Αγία Νάπα, η οποία διαπράχθηκε λίγο καιρό αργότερα (Δες ΕΔΩ). 

Πυροβολισμοί στο ίδιο σπίτι

Γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου, άγνωστος έριξε πυροβολισμούς σε οικία 38χρονου καθώς και στην οικία των γονιών του.

Πρόκειται για την ίδια οικία, κοντα στο λιμανάκι της πόλης, όπου διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου τον Νοέμβριο του 2019. 

Ο 38χρονος ειδοποίησε την Αστυνομία ότι άγνωστος πυροβόλησε στην οικία του αλλά και σε αυτήν των γονιών του, η οποία βρίσκεται κάτω από την δική του.

 Ο 38χρονος, ο οποίος διαμένει στην οικία μαζί με την σύζυγο και το παιδί του δεν τραυματίστηκαν καθώς ούτε και οι γονείς του.

Από τους πυροβολισμούς προέκυψαν ζημιές στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο των δύο κατοικιών καθώς και στο αυτοκίνητο της μητέρας του 38χρονου. Η Αστυνομία, η οποία έσπευσε στην σκηνή, εντόπισε κάλυκες και πλήρη φυσίγγια ενώ πιστεύεται πως ο δράστης χρησιμοποίησε αυτόματο πυροβόλο όπλο.

Η απόπειρα φόνου

Υπόθεση απόπειρας φόνου διερευνά η Αστυνομία στη Λάρνακα.

Σύμφωνα τα στοιχεία της υποθεσης, γύρω στις 8.40 το βράδυ της  27ης Νοεμβρίου 2019, ενώ 37χρονος προσπαθούσε να σταθμεύσει στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διαμένει στη Λάρνακα, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών, από άγνωστο πρόσωπο.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν άμεσα στη σκηνή, όπου εντόπισαν τον 37χρονο να βρίσκεται τραυματισμένος μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Το θύμα της επίθεσης αφότου δέχθηκε τους πυροβολισμούς από τον δράστη, ο οποίος φαίνεται να του είχε στήσει καρτέρι, φώναζε ζητώντας βοήθεια από τους γείτονες, οι οποίοι τον εντόπισαν καλώντας την Αστυνομία.

Από εξετάσεις εντοπίστηκαν δύο πυροβολισμοί στο όχημα και πέντε στο σώμα του θύματος, συγκεκριμένα τραυματίστηκε στο λαιμό, στήθος, γόνατο, δεξί χέρι και γνάθο.

Στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες ενώ φαίνεται ότι ο δράστης διέφυγε πεζός. Να σημειωθεί ότι ο 37χρονος είναι γνωστός στις αρχές.

Σύμφωνα τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του 37χρονου κρίνεται ως σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Η ομολογία και η καταδίκη

Στα χέρια της Αστυνομίας βρέθηκε ο 37χρονος Χαράλαμπος Χρυσάνθου, για την απόπειρα φόνου επιχειρηματία που διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2020 στην Αγιά Νάπα.

Ο 37χρονος προέβη σε θεληματική κατάθεση στην Αστυνομία όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αυτός ήταν ο δράστης της ρίψης πυροβολισμών στο καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα. Πρόσθεσε ακόμα ότι ένα μήνα πριν την επίθεση του προτάθηκε από άλλο πρόσωπο, τον ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, να δολοφονήσει επιχειρηματία από την Αγία Νάπα επί πληρωμή, στέλνοντας του μάλιστα στο κινητό του τηλέφωνο φωτογραφίες του επιχειρηματία, πληροφορίες που αφορούν τους χώρους που συχνάζει, μεταξύ των οποίων και την καφετέρια, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί για τις διακινήσεις του και φωτογραφίες διαφόρων προσώπων του φιλικού του περιβάλλοντος, προκειμένου να μπορεί να τον αναγνωρίσει.

Σε άλλες θεληματικές του καταθέσεις ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης επ’ αμοιβή, της απόπειρας φόνου εναντίον άνδρα ηλικίας 37 ετών που έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2019 στη Λάρνακα και πως ενήργησε και πάλι ύστερα από οδηγίες και υποδείξεις άλλου προσώπου, το οποίο επίσης έδωσε τηλεφωνικώς τις πληροφορίες για το θύμα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου ο κατηγορούμενος βαρύνεται με δύο προηγούμενες καταδίκες, μία εκ των οποίων αφορά βιασμό και επίθεση με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης που έγινε τον Μάρτιο του 2019, όπου το Κακουργιοδικείο Πάφου του επέβαλε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 5 και 2 ετών αντιστοίχως. Η δεύτερη καταδίκη αφορά υπόθεση ναρκωτικών και το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης του επέβαλε τον Ιανουάριο του 2015 ποινή φυλάκισης δέκα ετών και πρόστιμο ύψους 100 χιλιάδων ευρώ. Ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε τον Απρίλιο του 2016.

Για τις δύο απόπειρες φόνου, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 35 χρόνων τον Χαράλαμπο Χρυσάνθου 37 ετών.

Σημειώνεται ότι η ποινή επιβλήθηκε ύστερα από δική του παραδοχή στα αδικήματα της συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας για φόνο, μεταφοράς πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Β, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Β, μεταφοράς εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια, κατοχής πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Β, μεταφοράς πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Α, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β σε άλλο πρόσωπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X