ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μόνο τότε θα ακυρωθεί λόγω κορωνοϊού το Καρναβάλι στην Κύπρο

Συνεχίζονται οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις; Τι λένε Δήμος Λεμεσού, Πάφου και Παραλιμνίου στο 24news

Η εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχει ως αποτέλεσμα την ματαίωση όλων των εκδηλώσεων για το καρναβάλι. Υπό το άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης τίθεται το ερώτημα εάν θα συμβεί το ίδιο και στην Κύπρο. Πολλά είναι τα σχόλια αλλά και οι έκδηλες ανησυχίες εκ μέρους καρναβαλιστών, ιδιαίτερα στην πόλη του γλεντιού που πρωτοστατεί στο καρναβάλι, τη Λεμεσό ενόψει αυτού του ενδεχόμενου.

Το 24news έθεσε το συγκεκριμένο ερώτημα στον Αντιδήμαρχο της πόλης, Νίκο Σύκα. Ο κ. Σύκας ήταν ξεκάθαρος. «Οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού στη Λεμεσό δεν επηρεάζονται, συνεχίζονται κανονικά».

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού, η μόνη περίπτωση κατά την οποία θα ακυρωθεί το καρναβάλι είναι να υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο. «Σε τέτοια περίπτωση και εάν ληφθεί πολιτική απόφαση, τότε και μόνο θα ακυρωθούν οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις», σημειώνει ο κ. Σύκας.

Το 24news επικοινώνησε και με τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής ο Δήμος δεν έχει λάβει οποιαδήποτε οδηγία από το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με το ζήτημα. «Δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε οδηγία από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας καθώς δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα αρα πέραν της ανησυχίας που αιωρείται δεν υπάρχει ζήτημα ακύρωσης των εκδηλώσεων».

Πάντως, ο Δήμαρχος Πάφου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμοδίους και θα βρίσκεται σε εγρήγορση σε περίπτωση που αλλάξουν τα δεδομένα. Ο ίδιος τονίζει ότι η ασφάλεια και η υγεία του κοινού είναι ύψιστης προτεραιότητας.

Οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις στην Πάφο κορυφώνονται την Κυριακή αντί το Σάββατο με την μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση που θα περιλαμβάνει 52 συμμετοχές ενώ οι συμμετοχές αναμένεται να φθάσουν τους 5000. Λόγω καιρικών συνθηκών η παρέλαση αντί το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Παραλιμνίου, ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Πυρίλλης αναμένει κι αυτός στο ακουστικό για οποιαδήποτε οδηγία από τους αρμοδίους, ενώ το καρναβάλι θα διεξαχθεί κανονικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X