ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μόνο εδώ χρειάζεται το SafePass

Όλες οι πληροφορίες

24news team

Μέσα σε διάστημα μόνο λίγων ημερών, άλλαξε η απόφαση για το SafePass, ενός μέτρου που δεν έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής από τους περισσότερους πολίτες, που αναγκάζονταν να περιμένουν για ώρες στις σειρές των rapid test προκειμένου να το εξασφαλίσουν.

Η Κυβέρνηση φαίνεται πως έλαβε υπόψιν και το αίτημα των ιδιοκτητών των κέντρων εστίασης που επιθυμούσαν το SafePass να έχει διάρκεια μιας εβδομάδας και όχι 72 ωρών, και με τις σημερινές του ανακοινώσεις ο Υπουργός Υγείας γνωστοποίησε πως το SafePass θα καταργηθεί στους εξωτερικούς χώρους εστίασης. 

Συγκεκριμένα: 

Η χρήση του SafePass παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους αυξημένης συνάθροισης, όπως τα εμπορικά κέντρα, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι χώροι θρησκευτικής λατρείας, ή/και σε εκδηλώσεις όπως τα συνέδρια και οι εμπορικές εκθέσεις.

• Η προσκόμιση SafePass δεν είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους, όπως οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών εστίασης, υπαίθρια θέατρα/αμφιθέατρα/κινηματογράφοι, κτλ.

Οι πιο πάνω αποφάσεις τίθενται σε ισχύ από τις 17 Μαΐου 2021 και θα ρυθμιστούν στη συνέχεια με Διάταγμα. Yπενθυμίζουμε πως η επέκταση του ωραρίου απαγόρευσης μετακίνησης έγινε από τις 11 το βράδυ στις 12 τα μεσάνυχτα.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση