ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεσπούν μητέρα και κόρη που συνελήφθησαν στην Μόρφου

«Δεν υπήρχαν σημάδια ότι ήταν στρατιωτική ζώνη»

Η 52χρονη Μαρία χατζηκυριάκου, η κόρη της, Γεωργία, 20 χρόνων και ο σύζυγος και πατέρας της οικογένειας, ξεσπούν, μετά το επεισόδιο της σύλληψής τους από τις κατοχικές «αρχές», εξαιτίας της φωτογράφισης και της βιντεογράφησης του κατεχόμενου σπιτιού τους στην Μόρφου. Η Yeni Duzen μεταδίδει δηλώσεις τους, στις οποίες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την στάση των κατοχικών δυνάμεων και προβάλλουν την δική τους θέση για τα γεγονότα.

Η κα Χατζηκυριάκου παραδέχθηκε ότι εισήλθε στους χώρους του σπιτιού όπου μεγάλωσε και τώρα κατοικείται από στρατιωτικό του κατοχικού καθεστώτος, ωστόσο, είπε, δεν υπήρχαν προειδοποιητικά σήματα ότι επρόκειτο για στρατιωτική ζώνη. Όπως μεταδίδει η τ/κ ιστοσελίδα, μητέρα και κόρη αφέθηκαν ελεύθερες την Δευτέρα 16/09, παραδεχόμενες τις κατηγορίες τις οποίες τους προσήψαν οι κατοχικές αρχές, μετά την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι το κινητό τηλέφωνο της 20χρονης κατασχέθηκε από την «αστυνομία», η οποία αναμένεται να το επιστρέψει στην οικογένεια σε δύο μήνες, μετά το πέρας των επιστημονικών εξετάσεων.

Οργή από την οικογένεια

Στην συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η 52χρονη, μαζί με την κόρη της, εισήλθαν στον κήπο του σπιτιού τους και έβγαλαν φωτογραφίες και βίντεο, ωστόσο ένας Τούρκος στρατιώτης, ο οποίος τις αντελήφθη, τους πήρε το κινητό τηλέφωνο από τα χέρια. 

Μάλιστα, η οικογένεια δηλώνει ότι, από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα, οι Ελληνοκύπριοι συμπεριφέρονται καλά στους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι επισκέπτονται τα σπίτια τους στις ελεύθερες περιοχές. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X