ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεγάλη πυρκαγιά σε Αγ. Βαρβάρα - Ισχυροί άνεμοι στη περιοχή

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην επαρχία Λευκωσίας.Η μία ξέσπασε στο Δάλι, κοντά στην εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, με την Πυροσβεστική να σπεύδει για κατάσβεση. Σημειώνεται ότι η εν λόγω περιοχή είναι κατοικημένη.

Η δεύτερη χρονικά, πυρκαγιά, ξέσπασε αργά το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, μεταξύ των περιοχών Αγίας Βαρβάρας και Μαθιάτη.

Η εν λόγω πυρκαγιά φαίνεται να είναι μεγάλη και θα χρειαστεί ολονύχτια μάχη για κατάσβεσή της. Σημειώνεται ότι ξέσπασε κοντά στη βιομηχανική περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, ενώ πλησίον υπάρχουν φάρμες με ζώα. Σημειώνεται ότι στο μέρος πνέουν ισχυροί άνεμοι.  

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Ανδρέα Κεττή, για τη δεύτερη πυρκαγιά ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από Σταθμούς Λευκωσίας με τρία πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης ενισχύονται με άλλα τρία από ΕΜΑΚ, Λάρνακα και Λεμεσό. Επιπρόσθετα εργάζονται αλλά 4 οχήματα από Τμήμα Δασών και θα ενισχυθούν περαιτέρω.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κεττή είναι σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και μέρος της αναπτύσσεται σε βουνοπλαγιά με ακτίνα μήκους ενός χλμ.

Πυροσβεστικά οχήματα και γεωργικοί ελκυστήρες ασφαλίζουν την περίμετρο της βιομηχανικής περιοχής Αγίας Βαρβάρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X